Als lezen even teveel is…

Als lezen even teveel is…


Soms heb je even teveel aan je hoofd. Het kiezen van een boek, je aandacht houden bij de woorden; het kan best wel eens lastig zijn.

Gelukkig hoef je niet altijd te lezen als je graag meegenomen wordt in een andere wereld, of een ander leven. Stef schreef eerder al over de optie van luisterboeken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een boekverfilming.

Iedereen kent inmiddels wel – en heeft zijn/haar eigen mening over – de verfilmingen van Lord of the Rings, Harry Potter en de Hongerspelen. Ik wil jullie echter laten kennismaken met wat minder bekende, maar desalniettemin leuke, spannende én interessante alternatieven.

Inkheart (Hart van Inkt – Cornelia Funke)

Deze magische verfilming is een heerlijke familiefilm, vol avontuur en feelgood momenten.

Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier verdween. Op een nacht klopt er een vreemd figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van Inkt. Nu moet Mo zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen.

Zie de trailer hier.

Nerve  (Nerve – Jeanne Ryan)

Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. In het begin is het spel geweldig: Vey leert de woest aantrekkelijke Ian kennen en samen krijgen ze veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Oké, ik ben betrapt… ik heb deze film nog niet gezien, maar dat wordt zeker deze week! De trailer zegt genoeg over waarom.

The boy in the striped pyjamas (De jongen in de gestreepte pyjama – John Boyne)

De 9-jarige Bruno wordt weggehouden van de waarheid. Zijn vader is een Nazi. Het