De mooiste boekomslagen van Moker Ontwerp

De mooiste boekomslagen van Moker Ontwerp


In hun studio aan de Prinsengracht werken Chris Visser,  Eric Huysen, Henk van het Nederend en Thomas Drucker. Samen vormen zij “Moker Ontwerp”. Het afgelopen jaar zijn zij genomineerd geweest voor het mooiste boekcover van 2017 door Libris. Zij dongen mee met hun ontwerp voor “De acht bergen” geschreven door Paolo Cognetti. Helaas, ze hebben geen prijs gewonnen, maar ik wil wel graag een paar mooie omslagen aan jullie tonen van de mannen van Moker ontwerp. Veel kijkplezier.

1. Bob den Uyl – Het Reizen Vereist Sterke Zenuwen en Er Kon Niets Verkeerd Gaan

Perfect op elkaar afgestemd. De omslagen stralen rust uit, helpen bij het nieuwsgierig worden naar het boek. Tijdloos, simpel.

2. Franz-Olivier Giesberth – De Kokkin van Himler

Zou Himler nou van paddenstoelen hebben gehouden of juist bang zijn geweest voor giftige? Wat is dat voor beest rechts onderin de hoek? Wie was die kokkin eigenlijk? Wat doet zij met dat mes in haar hand achter haar rug? Heel boeiende plaat, heel subtiel gedaan.

3. Wim Daniëls – Gnoeg Is Gnoeg

De cover zegt zelf al ‘gnoeg’ vind ik. Leestekens zo in elkaar gezet dat het een gnoe lijkt. De hoorns als een een boek boven op zijn ontspannen gelaat. De mannen van Moker hebben hier spijkers met koppen geslagen.

4. Julie Holland – Moody Bitches

Een glimlachende moody bitch? Een ode aan de gebruiksaanwijzing? Felle kleuren die je al van meters weg ziet. Het lijkt een poster van jaren geleden.. Heerlijk zo veel meer vragen dan antwoorden. Het maakt je nieuwsgierig naar het boek.

5. Marco Marsullo – Buiten Spel

De interpretatie van de woorden buiten spel zet de wereld op zijn kop. Persoonlijk ben ik ook blij met de geel/zwart-combinatie van het tenue van de overige spelers. Maar dit is heel persoonlijk natuurlijk.

6. Martin Bons – De Weg Omhoog en De Kunst Van Het Dalen

Juist de combinatie van de twee boeken vind ik echt geweldig. De manier waarop klassieke wielerkleuren zijn toegepast om de titel meer kracht te geven vind ik persoonlijk briljant. Je hoeft niet van fietsen te houden om de kaft te snappen en de subtiele humor te waarderen.

7. Matt Greene – Hou Je Mond En Zeg Iets

Wat doet dat beest op de kaft? Om daar achter te komen wil ik het boek al vasthouden. Even spieken binnenin om mijn constant vragende brein even de mond te snoeren. Persoonlijk houd ik ook van de simpliciteit van het ontwerp. Wit, simpel maar zeer uitnodigende tekening en dan eigenwijs de titel er dwars op.

8. Nir Baram – Wereldschaduw

Werelds dit ontwerp. Nir zal wel blij zijn geworden van deze kaft. De wereld die ontstaat door de schaduwen geven de titel alle inhoud mee.

9. Romain Puértolas – De Wonderbaarlijke Reis Van De Fakir Die Vastzat In De Ikea-Kast

Al was het maar voor de titel. Ik zie die fakir zitten. Dit boek zou je zo willen plaatsen dat er daadwerkelijk iemand naar je zou kijken vanuit je PAX-kast. Ook leuk vind ik de kleurkeuze. De flinterdunne hint naar het ikea-logo.

10. Sylvia Witteman – De Troost Van Een Warm Visje, Plastic Rozen en Een Royale Portie Meeuwen

De vork die in rook lijkt op te gaan, de rozen die in een vaas of een vuilnisbak staan en de meeuw die een restje friet eet en daardoor zelf een hapje lijkt te zijn. Humor, heerlijke kleuren en het weglaten zijn weer eens tot een kunst verheven.

11. Yuki Kempees – Cirkels Zijn Alleen Mooi Als Ze Rond Zijn

Mooi zoals de cirkel net een beetje uit het lood is gelegd. Alsof er een vergrootglas op het boek ligt. Toch zijn de letters niet groter, zijn eerder uitgeknipt, gedraaid en er weer in geplaatst. Heel mooi zo simpel. En mooi rond ook.

12. Arno Camenisch – Sez Ner, Achter Het Station en De Laatste

Deze drie boeken zijn in een rustieke doch strakke stijl ontworpen. Het is een stijl waar je van houd of niet. Maar de eenheid die de drie (Drie-eenheid…)  blijven vormen is heel netjes gedaan.

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.