Doe-het-zelf met oude boeken

Doe-het-zelf met oude boeken


Heb je nog oude boeken over, waarvan je zeker weet dat je ze nooit meer leest? Zijn dat boeken die ook de kringloopwinkel aan de straatstenen niet kwijt raakt? Om met de woorden van Bert en Ernie te spreken: “Maak er wat van.”
Ik weet het, er zijn veel mensen die het erg zouden vinden om in een boek te snijden of knippen. Die nachtmerries krijgen van het idee bladzijdes aan elkaar vast te plakken. Het kan zonde zijn. Er zijn echter genoeg boeken in omloop die door niemand meer worden gelezen. Bedenk dan, wanneer alle boeken bewaard zouden blijven, zou de wereld een zooitje worden. Dus waarom er dan niet iets heel moois van maken? Mocht je niet overtuigd zijn en je houdt niet van horror, lees dan niet verder!
Tien doe-het-zelf-projecten om wat te maken van je oude afgedankte boeken.

Gouden boek jurk
Bij ons heten ze de gouden boekjes, in het Engels natuurlijk the golden books. Rijk geïllustreerde verhalen die je jeugd verrijken en betaalbaar zijn.
Voor veel mensen zijn deze boekjes ware herinneringen. Zo ook voor de kunstenaar Ryan Jude Novelline. Hij heeft getracht deze boeken in een jurk te vatten en noemde deze The golden book dress. Naar onze smaak is deze goed gelukt.

Messenblok
Veel minder intensief is dit originele messenboek. Het messenblok is vrij eenvoudig om te maken en het is een gaaf gezicht in huis. Let wel op, het is natuurlijk niet vochtbestendig!

Kast met boeken op de lades
Stel, je hebt een ladekast waar je op bent uitgekeken. De kleur bevalt niet meer en je wilt er iets origineels mee doen. Met mod podge en een paar oude boeken kun je er nog een geweldige kast van maken.

Balie van boeken
Misschien niet een balie, maar een bar om de keuken van de woonkamer te scheiden? Stapelen en een mooi blad erop… Heb je een schitterende bar gemaakt.

Rugboekenleggers
Voor de Engelstaligen onder ons, heb ik hier nog een site, die vertelt hoe je het maakt. Ik denk dat de meesten dit echter wel zonder uitleg kunnen maken. Heel gemakkelijk en een tof idee.

Plantenbakje van een boek
Groene vingers en een oud boek over? Maak er een mooie plantenbak van en zet er leuke vetplantjes in.

Misschien niet voor iedereen
Net zoals alle andere hiervoor beschreven ideeën, is ook dit idee niet voor iedereen geschikt. Desalniettemin is het een gaaf concept. Zoek een mooie kaft en snij er met precieze nauwkeurigheid een onderwerp uit. Misschien eens wat anders dan dat beeldje waar je al veel te lang naar kijkt in de vensterbank?

Van plaatjesboek tot waxinelichthouder
Mooie afbeeldingen kunnen heel gaaf worden gebruikt om er waxinelichtjeshouders van te maken.


Kinderklok
De kinderklok. Hoe simpel en hoe vet is dit? Ik ga er ook gewoon niets meer over zeggen.

Go ahead, slaap nog lekkerder met dit headboard
Hoe vet is een headboard? Hoe vet zijn boeken? Hoe gaaf is de combinatie van die twee? Nou, zie hieronder dus.

Categories
Tags

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.