Geweldige vondst bij de kringloopwinkel

Geweldige vondst bij de kringloopwinkel


Wanneer ik langs een kringloopwinkel of kofferbakmarkt kom (of wat daar ook maar op lijkt), dan moet ik even kijken. Ze noemen mij dan ook wel eens “Vette Vintage”. De tijd dat ik met troep van een markt vandaan loop, is ver achter mij. Ik koop tegenwoordig alleen iets wat ik echt mooi of interessant vind.

Een tijdje terug was het raak. Ik vond een boek ergens ver weggestopt op een van de planken van een Gooise kringloopwinkel. Het is een dik boek, rood met gouden letters en tekens. De gouden letters geven aan dat het om het boek “De geschiedenis van het geslacht Bjørndal” gaat. Het boek doet oud aan, hoewel ik vermoed dat het boek nog niet zo heel oud is. Ik denk ergens jaren ’60 of ’70.

Een beetje rondsnuffelen op internet vertelt een mooi verhaal. Het boek betreft een trilogie van de hand van Trygve Gulbranssen. Zegt mij niet zo veel, maar het feit dat het een trilogie betreft, maakt wel duidelijk dat het een geliefd verhaal moet zijn geweest. Alle drie de delen zijn te vinden in dit boek, “En eeuwig zingende bossen” (geschreven in 1933), “Winden waaien om de rotsen” (in 1934) en “De weg tot elkander” (1935).

De complete trilogie is uitgegeven door de Zuid Hollandsche uitgeversmaatschappij en telt 940 pagina’s. En alsof dat nog niet genoeg is… Het boekontwerp is van niemand minder dan Anton Pieck. En dit inclusief de afbeeldingen die her en der in het boek te vinden zijn.

Nu nog tijd vinden om het te lezen.

Vertel eens, heb jij wel eens een mooie vondst gedaan in een kringloopwinkel? Of misschien kun jij wel wat meer over dit boek vertellen…

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.