Recensie: Alexander van Ketwich – Titanium

Recensie: Alexander van Ketwich – Titanium


Emilio Dragos is een meesteroplichter. Onder het mom dat mensen kunnen investeren in een zeer rendabel project troggelt hij welvarende burgers miljoenen af. Hij deinst er ook niet voor terug om te moorden als zijn illegale praktijken dreigen aan het licht te komen.
Als de Engelse multimiljonair Peter Lewis in de val van Dragos loopt en ternauwernood aan de dood ontsnapt, beslist zijn vriend Harry Gibson om Dragos een halt toe te roepen. Harry is een advocaat die gespecialiseerd is in het opsporen van fraudezaken. Hij krijgt hierbij de hulp van hooggeplaatste personen. Zodra Dragos beseft dat Harry hem op de hielen zit, probeert hij om hem uit te schakelen. Het wordt een bikkelharde strijd om recht te laten zegevieren.

ISBN: 9789083003696 – Uitgeverij Gopher – Aantal pagina’s: 260 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Titanium is een spannende, onderhoudende thriller die je meevoert naar het criminele fraudemilieu. ‘

Hoofdpersonages

*****

Harry Gibson is een advocaat die gespecialiseerd is in het opsporen van frauduleuze praktijken. Hij bijt zich vast in een zaak als zijn vriend Peter Lewis opgelicht wordt voor miljoenen en op het nippertje aan de dood ontsnapt.
Emilio Dragos is een gewetenloze oplichter en moordenaar. Hij speelt een kat en muis spel met Harry om zo aan vervolging te kunnen ontsnappen en zijn praktijken voort te zetten.
— Marita

Sfeer

*****

Het verhaal speelt zich af in het milieu van de rijkere elite. Dit schept toch wat afstand om echt mee te kunnen leven met de hoofdpersonages. Desondanks is het een boek dat je verder wil blijven lezen. Het wekt afschuw op voor hetgeen waar sommige mensen toe bereid zijn om zichzelf te blijven verrijken.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Ondanks de soms wat ingewikkelde thema, is het boek heel vlot leesbaar. De beschrijvingen van de omgevingen waar het verhaal zich afspeelt, prikkelen de verbeelding.
— Marita

Passage uit het boek

‘De security check van El Al op het vliegveld van Londen was vakkundig en grondig. Naast de normale veiligheidscheck voerde El Al nog een strenge controle uit en Harry moest opnieuw door een poortje en zich daarna bijna helemaal uitkleden. Maar hij klaagde niet. Beter een goede controle, dan in de lucht te worden opgeblazen. De service aan boord in de businessclass was uitstekend en hij was tijdens de vlucht verwend met drankjes en lekkere hapjes. Op de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv stond David hem in de aankomsthal op te wachten. Hun begroeting was warm en de mannen gaven elkaar een omhelzing.’

Leesvoorschrift

In een luxe hotelkamer met een lekker glas wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

260 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.