Recensie: Anthea Cheng – Verrukkelijk vegan bakken

Recensie: Anthea Cheng – Verrukkelijk vegan bakken


Houd je van bakken, maar wil je geen dierlijke producten gebruiken? Dan is dit echt een boek voor jou! Veganistisch eten betekent gelukkig niet dat je niet meer kunt genieten van heerlijke zoete baksels. De taarten, muffins, koekjes en cakes in dit boek maken instant blij.

Tussen alle kleurrijke creaties vind je plantaardige varianten op blauwebes-citroenmuffins, kaneeldonuts en granaatappel-yoghurtcake. En wat dacht je van een havermouttaart als ontbijt of tropische bliss balls als snel tussendoortje? Als je uit wilt pakken zijn er showtoppers zoals baklava-custardtaart of een epische chocoladecheesecake.

ISBN: 9789023016427 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 141 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als bakliefhebber moet je dit boek vol geweldige recepten gewoon hebben!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Mijn favoriete recept uit Verrukkelijk vegan bakken zijn ongetwijfeld de blauwebes-citroenmuffins met een kokos-kruimellaagje. Ze zijn heel gemakkelijk te maken dankzij de duidelijke instructies in het boek. Het kost je ongeveer een kwartiertje om het beslag te maken. Het bakken duurt een half uur, dus met een klein uurtje kun je genieten van heerlijke muffins. De muffins zijn verrukkelijk! De combinatie blauwe bes, citroen en kokos is heerlijk. Ze waren precies zoals een muffin hoort te zijn: luchtig en een beetje plakkerig. Ik moest mezelf inhouden om er stiekem niet meer te eten dan één.
— Kaylee

Instructies

*****

Anthea Cheng heeft alle recepten voorzien van hele duidelijke instructies. Ook als beginnend bakker kun je alle recepten uit het boek maken. Volg gewoon de stapjes en je tovert iets heerlijks uit je oven! Aangezien het boek alleen vegan recepten kent, wordt voorin uitgelegd welke vegan alternatieven er zijn voor bijvoorbeeld zuivel en ei. De ingrediënten hebben de meeste mensen wel in de kast staan. Anders kun je deze zonder gedoe in de meeste supermarkten gewoon kopen.
Ook handig: bij ieder recept wordt vermeld hoe lang je de snacks kunt bewaren!
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor de echte bakliefhebber, vooral als je volledig vegan wilt bakken. Er staan verschillende recepten in het boek, onderverdeeld in ontbijtjes, snacks, taarten en iets lekkers voor bij de koffie. De recepten zijn gemakkelijk te maken, dus ook heel erg leuk om samen te maken met je kinderen!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

141 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.