Recensie: Astrid Harrewijn – De Stroopwafelshop

Recensie: Astrid Harrewijn – De Stroopwafelshop


Samen met twee vrienden uit haar studententijd krijgt Suze de kans om een wedstrijd aan te gaan van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro. Suze reist voor haar wedstrijd af naar New York, haar medekandidaten gaan naar Rome en Parijs.

Voordat ze in het vliegtuig stapt heeft ze al spijt van haar spontane actie. Wanneer ze dan ook nog afgezet wordt de criminele wijk Bushwick zakt de moed haar helemaal in de schoenen. Het runnen van een koffietentje valt Suze zwaar, haar leven is gevuld met eenzaamheid en heimwee. Gelukkig ontmoet ze allerlei lieve mensen die haar helpen om van haar koffietentje een succes te maken. Maar is dat genoeg om de hoofprijs te winnen?

ISBN: 9789022587225 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 285 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een heerlijk verhaal dat je laat zien dingen soms onmogelijk lijken, maar dat het lukt wanneer je er echt in gelooft!’

Hoofdpersonages

*****

Suze lijkt haar leven aardig op de rit te hebben. Ze is tweeëndertig, heeft een leuke vriend, mag ceremoniemeester zijn op de bruiloft van haar beste vriendin en heeft een fijne baan. Toch laat ze huis en haard achter om een avontuur in New York aan te gaan. Ze is in het begin behoorlijk eenzaam in de grote stad en moet het in haar eentje zien te redden. Naarmate de tijd verstrijkt leert ze mensen kennen en bouwt ze een leven op aan de andere kant van de oceaan. Dit gaat gepaard met de nodige onzekerheden en een hoop wilskracht.
— Kaylee

Sfeer

*****

Wanneer je dit verhaal leest krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht door de stad New York en de avonturen van Suze. Het gaat haar niet altijd voor de wind, maar Suze zorgt er toch steeds weer voor dat het goed afloopt. Vriendschappen zijn heel belangrijk in De Stroopwafelshop en dit is hartverwarmend.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De Stroopwafelshop is volledig geschreven voor de ogen van Suze. Ze neemt je van A tot Z mee in haar New Yorkse avontuur. Dit gaat in een vlot tempo, maar houdt je als lezer zeker geboeid. Je wilt alleen maar weten hoe het allemaal af gaat lopen en of Suze de wedstrijd gaat winnen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Pak dit avontuur, maak er iets moois van, lach, wees een vrolijke optimist en mocht je ten onder gaan, doe dat dan met de grootste grijns die je kunt opbrengen. Tegenslag is niet je grootste vijand, je bent zelf je ergste vijand. Succes is niet maakbaar, je moer het leven nemen zoals het komt.’

Leesvoorschrift

Dit boek moet je gewoon lezen in een gezellig koffietentje met een grote cappuccino (zo eentje waar je zo’n heerlijke melksnor van krijgt) en een grote stroopwafel, of een taartje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

285 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.