Recensie: Black Sheep Indie – Solliciteren als beroep!

Recensie: Black Sheep Indie – Solliciteren als beroep!


In Solliciteren als Beroep! geeft Simone Luchessi van Black Sheep Indie, samen met 8 experts uit de branche, je handige tips en uitleg om erachter te komen van welke baan jij gelukkig gaat worden, want daar begint het mee. Ze nemen de gehele sollicitatieprocedure onder de loep en geven je inzicht in wat er in het hoofd van een recruiter omgaat wanneer jij besluit je citoscore op je cv te zetten – yes, this happens. Met praktijkvoorbeelden en handige do’s and don’ts laten ze zien hoe je een vacature moet ontleden, een motivatiebrief moet opstellen voor optimaal succes, je cv een flinke make-over kan geven, hoe je je moet voorbereiden op sollicitatiegesprekken en welke opvolging je kan geven na het gesprek om een onvergetelijke indruk achter te laten. Die baan die jij wilt, die is voor jou!

ISBN: alleen verkrijgbaar als E-book – Black Sheep Indie – Aantal pagina’s: 106 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het hedendaagse solliciteren heeft veel overlappingen met daten; er moet sprake zijn van een match.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Acht experts uit de branche vertellen je de ins en outs van het solliciteren.

Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe vind ik de baan die bij me past? Hoe val ik op tussen al die andere sollicitatiebrieven? Wat schrijf ik in een motivatiebrief en op mijn cv? En hoe maak ik een goede indruk tijdens een sollicitatiegesprek?

Er worden meerdere vergelijkingen getrokken met het daten, want ook bij het solliciteren is het van belang dat zowel jij als de werkgever jullie samenwerking als een match erkent. Het boek bevat verschillende opdrachten en veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor je direct herkent waar jij zelf het al goed oppakt, maar ook waar jij nog van kunt leren.

— Janet

Schrijfstijl

*****

De manier waarop dit boek is geschreven, maakt dat je (weer) zin krijgt in solliciteren. Je staat er niet alleen voor, en dit proef je door de manier waarop de experts je hun ervaringen vertellen: open, realistisch en met humor.
— Janet

Passage uit het boek

‘Wat kom je halen?’ is een belangrijke vraag om in je motivatiebrief te beantwoorden. Bedrijven willen graag een wisselwerking zien. Daarmee wordt bedoeld dat een bedrijf, net als jij, van waarde wil kunnen zijn. Anders gezegd, bedrijven willen ook iets voor jou kunnen betekenen. Waarom? Omdat wanneer een bedrijf iets voor jou kan betekenen, wanneer zij een toegevoegde waarde aan jouw leven kunnen zijn, de kans dat je er gelukkig bent, dat je er langer blijft en meer inzet toont, vele mate groter is dan wanneer ze alleen fungeren als “brood-op-de-plank-legger”.

Voor wie is dit boek?

Uiteraard is dit boek een must voor mensen die op zoek zijn naar een baan, maar ook werkenden kunnen veel leren als ze dit boek oppakken. Stel, je vraagt je af of ‘dit’ het nu is, of je voelt dat je meer te bieden hebt dan je momenteel kunt laten zien. Of, wanneer je het prima naar je zin hebt, dan is het doen van de opdrachten in dit boek juist een mooie bevestiging dat je goed zit in je huidige functie.
— Janet

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

106 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.