Recensie: Bram van Montfoort – Een jaar offline

Recensie: Bram van Montfoort – Een jaar offline


Journalistiekstudent Bram is een online man. Hij loopt altijd rond met zijn iPad, zit op Twitter, Facebook en Linkedin, bezoekt dagelijks Youtube en Spotify en krijgt voortdurend nieuwe mails, tweets, berichtjes, likes, requests, meldingen en bliepjes. In een poging om van zijn verslaving af te komen, gaat hij een jaar offline. Maar hoe blijf je op de hoogte zonder Facebook? Hoe zoek je iets op zonder Google? Hoe spreek je met vrienden af zonder mobieltje? Hoe heeft de mensheid dat al die jaren voor elkaar gekregen?

ISBN: 9048817811 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 173 – Informatief boek


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het offline experiment van Bram; een interessante project beschreven in een dagboekverhaal.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek is vooral een vermakelijk verhaal over offline gaan en de obstakels die je dan tegen kunt komen. Je zult waarschijnlijk ook gaan nadenken over je eigen internet gebruik, en wie weet spoort het je zelfs aan om te minderen (mij in ieder geval wel)!

— Luus

Schrijfstijl

*****

Bram vertelt op een leuke en luchtige manier over zijn offline avontuur. Het boek leest makkelijk, je zult het waarschijnlijk snel uit hebben. Hij vertelt over zijn proces en wisselt het af met de brieven die hij verzond en ontving tijdens het project, afgewisseld met foto’s van de maandelijkse opdrachten van zijn vriend Geo en prachtige illustraties van Floor Rieder.
— Luus

Passage uit het boek

Al die dagen in de bibliotheek ben ik nauwelijks te bereiken. Ik heb het druk met mijn studie en daarnaast valt mijn vaste telefoon om mysterieuze redenen ook nog regelmatig uit. Isabel heb ik al een tijdje niet gezien. Misschien heeft ze gebeld terwijl mijn telefoon uit stond. Zelf heb ik nagelaten te bellen. Wat is eigenlijk onze status? Het is ingewikkeld, kun je bij Facebook invullen. Misschien vat Geo het in zijn opdracht voor februari nog het best samen:
Februari: stuur Isabel (of jouw vlam op dat moment) een Valentijnskaart per fietskoerier.

Voor wie is dit boek?

Zit jij ook meer dan 6 uur per dag te Facebooken, Twitteren, je mail te checken of door Instagram te scrollen? En mag dat wel wat minder? Dan is het verhaal van Bram misschien wel leuk om te lezen. Hij ging in 2012 een jaar lang offline, iets wat voor veel mensen ondenkbaar lijkt. Bram schrijft over zijn eigen ervaring; de dingen waar hij tegenaan is gelopen en de dingen die hem makkelijk af gingen. Ook geeft hij offline survival tips, mocht je het zelf ook willen proberen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

173 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.