Recensie: Camille Gautier & Stéphanie Vernet – Paniek in Egypte

Recensie: Camille Gautier & Stéphanie Vernet – Paniek in Egypte


Thebe, 1255 jaar voor onze tijdrekening. Farao Ramses II wordt bedreigd door een vreselijk en dodelijk complot. Om dat te verijdelen mag je geen minuut verliezen: haast je door de straten van de stad, verzamel aanwijzingen, los de raadsels op die je onderweg tegenkomt en vooral… ontmasker de schuldige! 1, 2, 3 start! Het is nu aan jou! Een historisch avontuur, een raadsel om op te lossen, een infoboek, bijeengebracht in een speelboek. En jij leidt het onderzoek! Vertaald door Ed Franck.

ISBN: 9789059088320 – Davidsfonds – Aantal pagina’s: 56 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Christina


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door interactie met informatie te combineren nemen de schrijvers maar ook zeker de illustrator je mee op reis door mysterieus Egypte.’

Verhaallijn

*****

Ga er maar even goed voor zitten,pak pen en papier want we gaan onderzoek in Oud Egypte. Per toeval komt een oude schrijver achter een complot.Twee personen willen een aanslag plegen op de Farao.Jij kunt helpen door op onderzoek te gaan en goed te kijken en na te denken over de aanwijzingen die je door het boek vindt.
— Christina

Illustraties

*****

De illustraties geven het verhaal karakter. Je gaat helemaal mee in het verhaal en waant je terug in de tijd. Je beleeft het verhaal en bestudeerd de aanwijzingen die door het gehele boek verstopt zijn.
— Christina

Stukje uit het boek

Aha, hier komt dus al die herrie vandaan! Vandaag worden de lonen uitbetaald. Maar de Egyptenaren worden niet met geld betaald, zoals in onze tijd. Hun loon wordt in natura gegeven: Met voedsel of graan bijvoorbeeld! Dit is dus de plek waar de medeplichtige van de samenzweerder zich alle noodzakelijke ingrediënten gaat aanschaffen om het vergif te bereiden.

Voor wie is het boek?

Vanaf 8 jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij het boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.