Recensie: Chade-Meng Tan – Plezier on demand

Recensie: Chade-Meng Tan – Plezier on demand


In ‘Plezier on demand’ schrijft Chade-Meng Tan dat je maar 15 seconden per dag nodig hebt om meer plezier, succes en rust te ervaren. Vergeet uren, dagen en jaren mediteren! Dit aan de hand van het programma ‘verstandige luiheid’. Het programma is gebaseerd op drie pijlers; innerlijke rust, inzicht en geluk. Met praktische tips om toe te passen in het dagelijks leven.
Plezier gaat vooraf aan geluk. Plezier is een voorwaarde om vriendschappen te sluiten en samen te werken. Het is de bron van creativiteit en innovatie. Meer plezier betekent meer succes. Iedereen heeft een aangeboren vermogen om plezier te hebben. Chade-Meng Tan laat zien hoe je door mindfulness dat vermogen aanboort. Hoe meer je oefent, des te sneller het gaat. De meeste mensen zijn zich hier niet van bewust, maar het is werkelijk mogelijk om je geluk naar een hoger plan te tillen.

ISBN: 9789 021 563 701 – Kosmos Uitgevers – Aantal pagina’s: 256 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De meest humorvolle gids over mindfulness en meditatie!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek heeft mij persoonlijk heel veel goede tips gegeven, en alleen dat al maakt het voor mij een waardevol boek. Voor iedereen die wil beginnen met mediteren of meer mindful wil leven is dit een goede gids om mee te beginnen. Je krijgt simpele (en niet al te lange) oefeningen mee om er zelf mee te beginnen. En je zult er nog plezier aan beleven ook!

— Luus

Schrijfstijl

*****

Chade-Meng schrijft op een vrolijke en duidelijke manier over mindfulness en meditatie. Ik heb zelden zo vaak moeten glimlachen tijdens het lezen van een boek over dit onderwerp! De praktische oefeningen die hij aanraadt zijn makkelijk te volgen en snel om te zetten in iets bruikbaars.
— Luus

Passage uit het boek

De eerste vaardigheid die je nodig hebt voor plezier on demand, is je geest tot rust brengen, zodat deze in een ontspannen toestand komt. Als de geest ontspant, wordt plezier toegankelijker. Onderdeel van beoefening is leren hoe je op ontspannen wijze toegang krijgt tot dat plezier, om dan vervolgens plezier te gebruiken voor meer ontspanning. Ik noem dit ‘ontspannen in plezier’. Je bent ontspannen gelukkig en hebt geen behoefte aan egostreling of zintuiglijk vermaak. De cultivering van deze innerlijke vreugde bevrijdt ons van een te grote afhankelijkheid van de zintuigen en egostrelingen voor het krijgen van een geluksgevoel. Dit betekent dat plezier en vreugde steeds beschikbaarder worden, waar en wanneer dan ook.

Voor wie is dit boek?

Ben je op zoek naar een inleiding in mindfulness en meditatie, gemixt met het persoonlijke verhaal van Chade-Meng Tan – een van Google’s eerste medewerkers en oprichter van het mindfulnessprogramma Search Inside Yourself – dan is dit jouw boek! Hij schrijft met veel humor over zijn zoektocht naar meer rust en geluk, dat maakt dit een luchtig maar praktisch boek.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.