Recensie: Clare Fisher – Alle goede dingen

Recensie: Clare Fisher – Alle goede dingen


Beth, net twintig jaar, zit in de gevangenis. Ze praat liever niet over haar leven daarvoor of over waarom ze daar zit. Totdat haar therapeut haar vraagt een lijst te maken van de goede dingen in haar leven: Pleegvader nr. 1, flirten in de bioscoop, de geur van een pasgeboren baby. Ze laat liefde zien, vriendschap en moederschap. Maar vooral de rauwe randen van het volwassen worden in een omgeving die geen kindertijd tolereert.

ISBN: 9789402726305 – Uitgeverij Harper Collins – Aantal pagina’s: 318 – Young Adult


*****

3 van de 5 sterren – Sophie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Je leest langzaam aan hoe Beth zo geworden is, tot en met de misdaad.’

Hoofdpersonages

*****

Beth groeide niet op met haar moeder, maar in allerlei door thuiszorg uitgezochte opvangplekken, waar allemaal wel iets mis was. Door de jaren heen wilde haar moeder met haar afspreken maar ze is nooit komen opdagen. Als Beth volwassen is, ontmoet ze de getrouwde Philip en raakt ze zwanger van hem maar al voor ze weet dat ze zwanger is, dumpt hij haar. Ze weet niet wat ze zonder hem moet aangezien hij de enige was die ze nog had en ze probeert hem met de baby terug te winnen.
— Sophie

Sfeer

*****

Omdat het grootste deel van dit boek over haar akelige jeugd gaat, is de sfeer ook vooral akelig. Je voelt je zoals Beth zich toen voelde maar dan op een mooie manier.
— Sophie

Schrijfstijl

*****

Het boek is heel beschrijvend geschreven, je leeft je echt in in de hoofdpersoon. Ik had soms moeite om het boek weg te leggen, het liefst las ik ‘m in één avond uit.
— Sophie

Passage uit het boek

‘Soms word ik wakker met een springveer in mijn lijf. Ik kan vandaag wel rondjes gaan rennen met jou in de buggy; ik zou alle gangpaden in de supermarkt op en neer kunnen lopen terwijl ik liedjes voor je zing; en dan zie ik de wc-pot een de wasbak op schopafstand van mijn bed. De tralies voor de ramen. Dan weet ik het weer. Dan weet ik het slechte weer.’

Leesvoorschrift

Goed voor een donkere avond: alle lampen uit, onderuitgezakt op de bank of in bed met als enige lichtbron een leeslampje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

318 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.