Recensie: Emma Zegers – Versplinterd vertrouwen

Recensie: Emma Zegers – Versplinterd vertrouwen


Versplinterd vertrouwen is het vervolg op Versplinterd verlangen, het zijn allebei rock star romances.

Voor het eerst sinds Sverre in haar leven is, gaat Linde hem opzoeken in Oslo. Ze heeft ontzettend veel zin in de hereniging met haar rockster en kijkt uit naar een romantisch weekje samen. Eindelijk kunnen ze weer even een echt stel zijn.

Maar bij aankomst blijkt de romantiek ver te zoeken. De week in Oslo verandert in een worsteling waar ze samen niet uit lijken te kunnen komen. Langzaamaan begint Linde zich af te vragen of deze relatie wel de goede keuze was. Als Sverre zich niet voor haar wil openstellen en de spoken uit zijn verleden verborgen wil houden, moet ze dan wel voor hem blijven vechten…?

ISBN: 9789492585509 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 280 – roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Rock star romances laten je fantasie over woest aantrekkelijke sterren uitkomen en zijn heerlijk om even de wereld om je heen te vergeten!’

Hoofdpersonages

*****

De absolute hoofdpersoon van Versplinterd vertrouwen is Linde, die verliefd is geworden op Sverre. Sverre is de zanger van een Noorse band en heeft eigenlijk maar één minpunt: hij wil zich niet binden aan een vrouw en wil geen relatie aangaan. Voorheen was hij van de one night stands en trof hij in iedere stad wel een vrouw om het bed voor een nacht mee te delen. Linde heeft hem in ieder geval zo ver gekregen dat hij dat niet meer doet.
Linde heeft in het vorige deel, Versplinterd vertrouwen, haar relatie met Finn beëindigd. Finn kan haar niet vergeten en nodigt Linde zelfs uit mee te emigreren naar New York. Dat wil Linde niet, ze heeft haar zinnen gezet op Sverre.
Enerzijds is Linde heel zelfstandig, anderzijds is ze best naïef en plaatst ze zichzelf wat makkelijk in een slachtofferrol. Gelukkig raakt ze bevriend met de collega bandleden van Sverre, die haar te hulp schieten als Sverre haar de deur wijst …
— Isolde

Sfeer

*****

Versplinterd vertrouwen speelt zich grotendeels in Noorwegen af, thuis bij Sverre of vrienden van Sverre. De relatie tussen Linde en Sverre is moeizaam en er is geregeld veel spanning tussen beiden. Zegers weet een aantal steamy passages in het boek te vlechten, die goed in het verhaal passen.
Maar ook thuis in Nederland is het nodige aan de hand, zoals Lindes vader die gaat samenwonen met zijn nieuwe vriendin.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Emma Zegers heeft Versplinterd verlangen zo geschreven dat je dicht op de huid van de hoofdpersonen zit. Je voelt de frustratie van Linde, maar eerlijk gezegd kan Linde zich soms ook irritant en opdringerig gedragen.
Het boek leest vlot en makkelijk en je hebt het uit voor je het door hebt. Dat is dan weer jammer.
De fase van de relatie tussen Linde en Sverre is zo dat er hopelijk nog voldoende stof is voor meer delen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Gezelschap? Wat krijgen we nou dan? Na al die tijd ben ik niet meer voor hem dan ‘gezelschap’? Volgens mij wordt het tijd voor poging nummer driehonderdzeventig tot Het Gesprek. In eerste instantie wilde ik daarmee wachten tot we weer in zijn appartement zouden zijn, maar zijn taalgebruik bewijst dat het dringend nodig is.
Ik wacht tot de o me een Engelstalig menu heeft gebracht, dat ik zonder erin te kijken voor me op tafel leg. Mijn blik probeert die van Sverre te vangen, maar hij heeft het te druk met beslissen wat hij wil eten. Ondertussen wrijft hij over zijn gladgeschoren kin alsof dit écht het grote vraagstuk van zijn leven op dit moment is.’

Leesvoorschrift

Linde brengt haar zomervakantie in fases door in Noorwegen, waar het ook zomer en mooi weer is. Dit boek lees je tijdens een zonnig weekend, lekker onder een parasol achter in de tuin met een glas koude cola en een schaaltje M&M’s naast je op tafel.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

280 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.