Recensie: Gaby Rasters – Muurbloem

Recensie: Gaby Rasters – Muurbloem


Daan, die artikelen voor het tijdschrift Laura schrijft, heeft de opdracht van haar redactiechef gekregen om een verhaal te schrijven over de overspel-datingsite genaamd SecondFlirt. Waarom juist zij deze opdracht krijgt is haar een raadsel, want hij noemt haar ‘onze muurbloem’ en ‘een maagd in Cyberspace’. Muurbloem is dan ook de naam waaronder zij zich inschrijft op de datingsite voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid belandt Daan in een online omgeving waar ze niet in wil zitten en zich niet meer veilig voelt. Wie kan ze nog vertrouwen?

ISBN: 9789086603442 – Uitgeverij Ellessy – Aantal pagina’s: 205 – Roman/Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Spannend liefdesverhaal in de foute wereld van cyberpesten en online stalken.’

Hoofdpersonages

*****

Daan, in het verhaal Daantje genoemd , een jonge vrouw met weinig ervaring in de liefde. Dat juist zij in de wereld van cyberpesten terecht komt maakt haar in het verhaal heel kwetsbaar.
Sanne is een goeie vriendin van Daan, helpt haar graag op weg bij het vinden van een relatie en introduceert haar bij Marc, een vriend van haar vriend.
Deze vrienden en Milo, een whizzkid, zijn heel belangrijk voor Daan in het verhaal.
— Joke

Sfeer

*****

De sfeer is heel beklemmend en persoonlijk haal ik hier geen ontspanning uit tijdens het lezen.
Het is een verhaal wat je in een ruk uitleest omdat je wil weten hoe alles afloopt. Spanning en emoties zijn voldoende aanwezig in het verhaal.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek bevat twee verhaallijnen die in het begin ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar pas aan het eind bij elkaar komen.
De tekst wordt regelmatig afgewisseld met de SMS-berichtjes die over en weer gaan.
— Joke

Passage uit het boek

‘Het bezoek aan het politiebureau is een deceptie. Marc kan een vloek nog net onderdrukken. “Dus u zegt dat mijn vriendin eerst fysiek lastiggevallen moet worden voordat u iets kunt doen?” De politieagent knikt meewarig zijn hoofd. “Protocollen en zo. Ik kan u wel een folder meegeven over cyberpesten met een aantal adressen waar u wellicht iets aan heeft. Voor de rest zou ik vooral dat logboek blijven bijhouden.”
Daantje staat op en geeft de agent een hand. “Ik ben Daantje. Het was prettig met u kennis te maken. Nogmaals, mijn naam is Daantje en ik ben bang. Ik hoop niet dat u mijn naam terugleest in de krant tussen de rouwadvertenties.”’

Leesvoorschrift

Kruip lekker in je bed, lees het boek uit en blijf weg van je computer en telefoon.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

205 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.