Recensie: Jochem Myjer – De Gorgels en De Grote Operatie

Recensie: Jochem Myjer – De Gorgels en De Grote Operatie


Ken jij de Gorgels al? Ze waken ’s nachts over Mensenkinderen en beschermen hen tegen Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit.
Nu heeft Waakgorgel Bobba gehoord dat er een Grote Golf Rilbibberbrutelaartjes onderweg is. Hij waarschuwt alle Gorgels van de stad. Ze zijn er helemaal klaar voor. ‘Hakkelabambam!’
Bobba en Belia vechten dapper tegen de Brutelaartjes, maar op het laatste moment ademt Melle toch iets van hun giftige adem in. En dan komen de Doorsluisgorgels in actie… Het begin van De Grote Operatie!

ISBN: 9789025878948 – Leopold – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtige aanvulling op de Gorgels-reeks.’

Verhaallijn

*****

In dit prentenboek lees je dat er een grote griepgolf op komst is. Er zijn veel Rilbibberbrutelaartjes onderweg en aan de Gorgels de taak om hun Mensenkinderen te beschermen. Dit lijkt makkelijk, maar is nog behoorlijk lastig! Ik raad je aan om de eerdere delen van de Gorgels te lezen, omdat het boek anders veel onduidelijkheden bevat.
— Eline

Illustraties

*****

Er is in dit boek een mooie combinatie gemaakt van prenten over de gehele spread en prenten op één pagina. In het kleurgebruik is goed rekening gehouden met het tijdstip in het verhaal. Wan-neer je iets leest over de nacht zie je dit terug in de kleuren en ook wanneer het overdag is. Het boek heeft een groot formaat wat ervoor zorgt dat er veel details in de prenten zitten, die toch nog goed zichtbaar zijn.
— Eline

Stukje uit het boek

‘PATS! PATS! Er leek geen einde te komen aan de grote golf Rilbibberbrutelaartjes. Bobba’s Waakgorgeljas was doorweekt van het zweet en Belia hijgde van inspanning. Tot nu toe had nog geen Brutelaartje het bed met Limoni en Melle kunnen bereiken. Ineens spitste Bobba zijn puntige oren. Buiten hoorde hij een harde Brutelaarsrochel. Meteen sprongen alle overgebleven Brutelaartjes op de vensterbank. Het was een teken van hun Leider!’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit boek kun je het best voorlezen wanneer er een griepgolf in Nederland heerst. De Gorgels en De Grote Operatie is geschikt voor kinderen met fantasie, anders is dit boek wellicht te eng.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.