Recensie: John Grogan – Marley & Me

Recensie: John Grogan – Marley & Me


Marley is een blonde labrador. Hij is groot, log, onhandig en komt altijd in de problemen omdat hij nooit – maar dan ook echt nooit – naar zijn baasjes luistert. En toch is het de allerliefste en allerleukste hond ter wereld. John Grogan deelt in dit boek herinneringen over zijn leven tot nu toe, waarin zijn carrière, vrouw en kinderen een grote rol spelen. Maar de prachtige anekdotes over de unieke Marley stelen de show, net zoals de hysterische hond dat zelf deed. Leuk detail: er is ook een versie speciaal voor kinderen beschikbaar.

ISBN: 9789 044 321 272 – The House of Books – Aantal pagina’s: 302


*****

4 van de 5 sterren — Coby


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

Een hartverwarmend verhaal over vriendschap en samen ouder maar nooit helemaal volwassen worden.’

Hoofdpersonages

*****

Hoewel het verhaal wordt verteld vanuit Johns perspectief, is Marley de absolute hoofdpersoon. Na elke bladzijde ga je nog meer van hem houden. Naarmate het verhaal en jaren uit Johns leven verstrijken, word je je er ineens pijnlijk van bewust dat ook honden niet onsterfelijk zijn.
— Coby

Sfeer

*****

Heerlijk huiselijk, nostalgisch en normaal hectisch: de gewone zorgen van elk doorsnee gezin, de dagelijkse hysterie van een werkende familie. Je maakt er eventjes deel van uit.
— Coby

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is soms lief en grappig tegelijk, op een manier zoals alleen honden dat voor elkaar kunnen krijgen met hun streken. Mooi hoe Grogan die aandoenlijke klunzigheid en eeuwige trouw op papier weet over te brengen. Pijnlijk en realistisch om te lezen hoe Marley plaats moet maken voor anderen naarmate het gezinsleven drukker en drukker wordt, hoewel hij er voor altijd een belangrijk deel van uit zal maken.
— Coby

Passage uit het boek

‘A person can learn a lot from a dog, even a loopy one like ours. Marley taught me about living each day with unbridled exuberance and joy, about seizing the moment and following your heart. He taught me to appreciate the simple things – a walk in the woods, a fresh snowfall, a nap in a shaft of winter sunlight. And as he grew old and achy, he taught me about optimism in the face of adversity. Mostly, he taught me about friendship and selflessness and, above all else, unwavering loyalty.’

Leesvoorschrift

8-bewolkt-koffie

Dit boek kun je overal lezen waar een hond ook kan komen. Dus letterlijk overal. In de woonkamer, stiekem op het bed (of eronder), in de tuin, in het park of aan de keukentafel terwijl het buiten hondenweer is. Ideaal met een kop koffie, voor het semi-volwassen effect.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

302 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.