Recensie: Ken Follett – Nacht van het kwaad

Recensie: Ken Follett – Nacht van het kwaad


1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen.
De jonge Carla von Ulrich probeert zich te verzetten tegen het opkomende nazisme, maar ondervindt dat ze veel zal moeten opofferen om haar doel te bereiken. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten ieder op hun eigen manier voor een betere wereld – de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelse Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Pesjkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodja verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog…
Nacht van het kwaad is het indrukwekkende vervolg op Val der titanen, waarin de dappere jonge mensen van een nieuwe generatie hun eigen weg zoeken in een door oorlog geteisterde wereld.

9789 047 514 923 – Meulenhoff Boekerij – Aantal pagina’s: 928


*****

4 van de 5 sterren — Tim


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een boek dat elke uithoek van de wereld lijkt te raken en toch niet versplintert raakt.’

Hoofdpersonages

*****

De markante jonge hoofdpersonages hebben stuk voor stuk een enorme wilskracht en dadendrang, dat levert prachtige passages op.
— Tim

Sfeer

*****

De wereld is in oorlog en er heerst chaos deze sfeer spat van de bladzijdes.
— Tim

Schrijfstijl

*****

Follett schrijft heerlijk. Niet al te gedetailleerd en lekker vlot. Je vliegt langs de verschillende personages en gebeurtenissen en toch raak je niet verdwaald. Follett weet je te pakken en vast te houden.
— Tim

Passage uit het boek

‘Hij liep naar een schietsleuf en tuurde naar buiten. Ace en zijn vier jongens stoven de korte brug over en namen tegelijkertijd de andere wachtbunker onder vuur. De brug was slechts dertig meter lang, maar dat bleek toch vijftien meter te veel. Op het midden van de brug aangekomen werden ze verrast door mitrailleurvuur. De Amerikanen zaten nu klem in een smalle corridor zonder dekking. Het hysterische geratel hield aan en in een oogwenk waren alle vijf Amerikanen gedood.’

Leesvoorschrift

7-bewolkt-witte-wijn

Dit boek is uitermate geschikt voor een lang weekend met een goed glas witte wijn terwijl de bewolking buiten langs je heen trekt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

15%

85%

Hoe dik is de pil?

928 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.