Recensie: Kevin Valgaeren– Blackwell

Recensie: Kevin Valgaeren– Blackwell


1891. Tijdens de mistige nacht van Pasen slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Aan boord geen levende ziel.
Jericho Blackwell, voorstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, wordt teruggeroepen uit zijn met opium doordrenkte kluizenaarsbestaan om het ongeval te onderzoeken. Samen met de zenuwachtige archivaris John Dawkins ontdenkt hij dat er zeker één iemand aan boord was, iemand die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn.
Wanneer een reeks beestachtige moorden een spoor trekt van Whitby richting, beginnen Blackwell en Dawkins aan een verwoede achtervolging.

ISBN: 9789401446723 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 387 – thriller


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een duistere thriller met een constante grimmige-horror sfeer die je het hele boek lang blijft achtervolgen.’

Hoofdpersonages

*****

Hoofdpersoon Jericho Blackwell is een rijke onderzoeker van paranormale zaken. Na een dramatische gebeurtenis een jaar eerder leeft hij een kluizenaarsleven en heeft hij een opiumverslaving ontwikkeld.
Als er een schip tegen de klippen loopt wordt Blackwell gevraagd om dit te onderzoeken. Dit doet hij samen met de keurige, jonge archivaris John Dawkins.
Jericho Blackwell en John Dawkins zijn elkaars tegenpolen maar die onderlinge wisselwerking pakt juist goed uit. Ondertussen is er een afwisseling in de gezichtspunten van de ruwe, maar goed bedoelde Blackwell en de stijve, maar sympathieke Dawkins.
— Annechien

Sfeer

*****

Meteen vanaf het begin zit er een grimmige sfeer aan het verhaal en dat sfeertje blijft je het hele boek lang in zijn greep houden. Het is echt fantastisch hoe Kevin Valgaeren zo weet te behouden. Het hele boek is in dezelfde grimmige sfeer geschreven, maar dat verveeld niet en maakt het  boek juist ontzettend boeiend.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Aan de schrijfstijl moest ik best wel wennen en had ook best wat moeite om door de eerste paar hoofdstukken heen te komen, ondanks dat het verhaal me wel echt aansprak. Toen ik gewend was aan de schrijfstijl van Kevin Valgaeren ging ik door het boek heen als een sneltrein. Het boek komt ook vrij snel opgang en leest ook erg fijn door.
— Annechien

Passage uit het boek

‘De volgende keer dat ik jouw leven moet redden, zal ik eerst twee keer nadenken,’ zei hij.
Het was een snedige opmerking aan het adres van de man die zijn autoriteit graag liet gelden, maar Blackwell glimlachte fijntjes.
‘Je hebt mijn leven niet gered,’zei hij. ‘Je hebt me bevrijd uit een netelige situatie. En daar ben ik je dankbaar voor. Maar de dag dat mijn leven afhangt van jouw interventie , wordt waarschijnlijk de dag dat ik sterf. Niet dat de wereld daar een traan over zal laten. Maar vertel verder. Mijn eten wordt koud.’

Leesvoorschrift

Heerlijk voor bij de kachel op een donkere winteravond met een warm dekentje om.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

387 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.