Recensie: Laura Jane Williams – Liefde met vertraging

Recensie: Laura Jane Williams – Liefde met vertraging


Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek AANSLUITING GEMIST: ‘Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?

ISBN: 9789402705461 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 347 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ultiem liefdesverhaal dat je meegeeft om nooit het vertrouwen in de liefde te verliezen.’

Hoofdpersonages

*****

Daniel neemt iedere ochtend de metro van halfacht. Op een dag ziet hij daar een ontzettend leuk meisje, maar hij durft haar niet aan te spreken. Hij besluit daarom een bericht te sturen naar AANSLUITING GEMIST, een rubriek in de krant waar reizigers een bericht kunnen plaatsen aan iemand die ze onderweg gespot hebben. Zijn metromeisje reageert positief, maar het lukt hen steeds niet om elkaar te ontmoeten. Daniel gooit alles in de strijd om een ontmoeting met dat leuke meisje uit de metro mogelijk te maken.

Nadia heeft een niet zo’n leuke relatie achter de rug, haar ex was namelijk niet zo’n fijn persoon. Hierdoor is ze de hoop en het vertrouwen in de liefde wat verloren. Wanneer ze op een dag een bericht leest in de krant, weet ze meteen dat dit over haar gaat. Ze is totaal overrompeld, maar besluit ‘ja’ te zeggen op het verzoek. Een echte ontmoeting met haar metroman komt er maar niet van, want ze lopen elkaar telkens mis. Wanneer ze elkaar dan bij toeval in het echt ontmoeten slaat de vonk ineens over.
— Kaylee

Sfeer

*****

Van Liefde met vertraging word je gewoon vrolijk! Het verhaal brengt een hele positieve en vrolijke sfeer. Tussen Daniel en Nadia is er sprake van flink geflirt (ook al is dit door middel van berichten via de krant). Het lukt hen maar niet om elkaar te ontmoeten, maar dit wordt niet als negatief beschreven in het verhaal omdat er daarna snel weer een nieuwe mogelijke ontmoeting kan volgen.  Wanneer ze elkaar dan eindelijk ontmoeten, spatten de vonken ervan af.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Laura Jane Williams heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Ze weet je als lezer geboeid te te houden en maakt je nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Ik heb het boek met veel plezier in één ruk uitgelezen!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Nadia geloofde niet echt in soulmates, maar waar ze wel in geloofde, was dat sommige mensen het waard waren om moeite voor te doen, en dat het erom draaide diegene te vinden die bereid was er net zo hard aan te werken als zij en iets bijzonders tot stand te brengen. Die ene man (of één op de vijftig als ze Emma’s wiskundige theorieën mocht geloven), die oprecht verlangde naar een gelijke, dáár werd Nadia enthousiast van.’

Leesvoorschrift

Schijnt de zon en ben je in een vrolijke bui? Pak dan vooral Liefde met vertraging erbij en begin met lezen! Dit vrolijke verhaal zal ervoor zorgen dat je glimlach nog langer aanhoudt! Vergeet vooral geen zelfgemaakte icetea erbij te drinken!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

94%

6%

Hoe dik is de pil?

347 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.