Recensie: Lisa Jackson – Verloren zielen

Recensie: Lisa Jackson – Verloren zielen


Van het All Saints College zijn vier meisjes verdwenen. Ze waren ‘verloren zielen’, kwetsbare meisjes om wie niemand iets gaf. De politie denkt dat ze zijn weggelopen. Kristi Bentz, de dochter van een rechercheur in New Orleans, vermoedt dat iets hen verbindt, iets angstaanjagends. Ze besluit zich opnieuw als studente in te schrijven. Het All Saints College is erg veranderd sinds Kristi er studeerde. De universiteit heeft een reputatie verworven met leergangen als het bijzonder populaire ‘De invloed van vampirisme op de moderne cultuur en literatuur’. Er wordt gefluisterd over een duistere cultus waarbij de deelnemers flesjes bloed om hun nek dragen. Om de waarheid te vinden moet Kristi de rol spelen van een verloren ziel. Maar Kristi begint zich af te vragen of ze de jager is of de prooi…

ISBN: 9789044326420 – The House of Books – Aantal pagina’s: 416 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende thriller waarbij de dochter van een rechercheur zelf niet meer weet of ze jager of prooi is.’

Hoofdpersonages

*****

De 27 jarige Kristi Bentz is de dochter van detective Bentz en heeft de hoofdrol van verloren zielen. Zij schrijft zich in als studente op haar oude school, All Saints College, om de mysterieuze verdwijning van vier studentes te onderzoeken en daar een thriller over te schrijven. Kristi is een pittige dame die niet op haar mondje is gevallen en ook een typische dochter van een detective. Ze wil alles zelf oplossen en weigert ook de hulp van anderen. Over al die zaken waar ze bij betrokken raakt schrijft ze boeken. Jay McKnight is een oude bekende van Kristi en is toevallig een tijdelijke docent op het All Saints College. Hij werkt ook nog eens bij de forensische politie en als Kristi hem om hulp vraagt besluit hij haar te helpen. Hij heeft immers nog steeds een zwak voor de prachtige Kristi Bentz.
— Annechien

Sfeer

*****

Van begin tot eind is de spanning om te snijden en word je compleet meegezogen in het verhaal. Je voelt je echt weer een student(e). Bovendien is er een mysterieuze sfeer vanwege de vreemde vampier cultus op de campus waar je steeds meer te weten over komt.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Lisa Jackson is erg indrukwekkend. Verloren zielen is erg luchtig geschreven, maar toch ontzettend spannend. Je weet eigenlijk al vrij snel wie de moordenaar is, want er wordt geschreven vanuit zijn/haar perspectief. Toch weet je ook weer niet wie het is. Er wordt gebruik gemaakt van schuilnamen en daardoor heb je nog steeds geen idee wie het nou eigenlijk is. Ondertussen heb je elk personage al verdacht en kom je er maar niet uit.
— Annechien

Passage uit het boek

‘‘Gaat alles goed met je?’ ‘Wat bedoel je?’ Ze begon weer te lopen, een beetje sneller deze keer. Het was duidelijk dat ze geen zin had om met Kristi te praten. ‘Je lijkt zo afwezig.’ Kristi hield haar met grote passen bij en probeerde er niet aan te denken dat ze binnen het komende halfuur aan het werk moest. Ariel keek Kristi vluchtig aan. ‘Je kent me niet eens.’ ‘Ik kan wel zien dat iets je dwars zit.’ ‘En jij komt me helpen?’ Ze keek Kristi verbijsterd aan, en op dat moment besloot Kristi haar in vertrouwen te nemen.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek in de avond als je lekker languit op de bank of op je bed ligt. Een glas wijn erbij en het plaatje is compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

416 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.