Recensie: Marco Kunst – De waterwaack van Natterlande

Recensie: Marco Kunst – De waterwaack van Natterlande


Ik ben Toffee. Hoe ik aan die naam kwam, leg ik je later nog wel eens uit. Eerst ga ik je vertellen hoe het allemaal begon. Het begon op een doodgewone zaterdag. Mijn zus en ik hingen op de bank tv te kijken.
Mijn zus heet trouwens Gum. Ja, ook al zo’n rare naam, ik weet het. Ga ik allemaal uitleggen. Later. Het is gewoon te veel om allemaal in een keer te vertellen: al die toestanden met Schorre Morre, de Waterwaack, de Zomp, ome Trees, de Rimboe van Rambo, de Bronbaas, tante Thé en de Wieswos en zo. Dus ik moet echt bij het begin beginnen!

ISBN: 9789047707769 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 360 – Kinderboek / Zelfleesboek


*****

4 van de 5 sterren — Christina


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Toffee en Gum staan aan het begin van een wervelend avontuur wanneer hun ouders de Waterwaack van Natterlande erven.’

Verhaallijn

*****

Het openen van de Geheimzinnige Grote Groene Envelop is het begin van een groots avontuur. Wanneer de ouders van Toffee en Gum het Waterwaackhuis, de Zomp en de functie Waterwaack erven, duurt het niet lang voordat ze geld ruiken. Ze verhuizen naar het huis op de dijk en willen het moeras droogleggen zodat ze de hele Zomp kunnen bebouwen met woningen en winkelcentra.
Helaas blijkt het huis op de dijk een geheel eigen wil te hebben en ook de Zomp lijkt te reageren op alle gebeurtenissen om en in de Waterwaack. Tijd voor Toffee en Gum om op onderzoek uit te gaan! Wat daarna volgt is een aaneenschakeling van fantasierijke figuren (Tante Harrie en Ome Trees bijvoorbeeld!) die ieder op zich een rol spelen in dit wervelende verhaal vol humor en prachtige uitdrukkingen zoals “de Bronbaas” , “de Rimboe van Ramboe” en het “snuifsuizend boventoonjodelen”.
Leuke bijkomstigheid is dat de tweeling Toffee en Gum het verhaal afwisselend vertellen waardoor je nog meer een inkijkje krijgt in hun leven en dit grote avontuur.
— Christina

Illustraties

*****

Marieke Nelissen geeft de gekleurde personages vorm en karakter in haar prachtige illustraties, uitgevoerd in zacht aquarel. Haar illustraties geven hierdoor een extra dimensie aan dit fantasievolle en beeldrijke verhaal.
— Christina

Stukje uit het boek

De man sprong overeind. Hij was echt heel lang. En mager. En hij maakte een buiging. ‘Kees! Dát is de naam van dit beestje. En het is aangenaam om kennis met jullie te maken. Ik ben Poweet… dat is een dichter die weet! Bijvoorbeeld hoe je leed verbreedt, boterhammen eet, of olifanten snel vergeet, of…
‘Oké, oké dank u… eh… dank je! Laat maar,’ zei ik snel. ‘Weet u… eh… je dan misschien ook wat er bijzonder is aan dit meertje?’ vroeg Gum. De ogen van de man begonnen te glinsteren.

Voor wie is het boek?

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.