Recensie: Marelle Boersma – Blind date

Recensie: Marelle Boersma – Blind date


Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt en krijgt daarop steeds meer reacties. Eén van haar volgers is alleen wel erg fanatiek, hij wil háár…

ISBN: 9789461093066 – De Crime Compagnie – Aantal pagina’s: 320 – Psychologische thriller


*****

4 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal vol onverwachte wendingen, waar je als lezer goed je aandacht bij moet houden.’

Hoofdpersonages

*****

Het hoofdpersonage van Blind date is Moon. Zij is single en schrijft een blog over haar date avonturen. Haar beste vriendin Amy wil Moon koste wat kost beschermen. Als lezer krijg je al vrij snel een band met Moon. Dit komt omdat je al snel een soort medelijden met haar krijgt, omdat ze zo graag een relatie wil. Om deze reden geef ik de personages 5 sterren.
— Eline

Sfeer

*****

Het boek begint met een heel spannende proloog. Dit maakt dat ik direct al helemaal in het boek zat. Ik wilde koste wat kost doorlezen om te ontdekken wat er gebeurd was. De rest van het boek is ook erg spannend. Wel heeft dit boek veel onverwachte wendingen. Hierdoor moet je als lezer goed je aandacht bij het boek houden, anders raak je snel de draad kwijt.
— Eline

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl vind ik erg prettig. Het boek is vlot geschreven en hierdoor leest het makkelijk weg. Ook zijn de hoofdstukken relatief kort. De hoofdstukken wisselen mooi tussen de verschillende personages. Vaak eindigen de hoofdstukken met een cliffhanger, waarover je pas na een aantal hoofdstukken weer iets leest. Het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd en hierdoor ging het verhaal voor mij nog meer leven.
— Eline

Passage uit het boek

‘‘Er is een vrouw gevonden. Vanmorgen vroeg, of eigenlijk was het nog nacht.’ De woorden van Kees zoemen om haar heen. De wind is ijzig koud. Als ze bijkomt, ligt ze op de bevroren grond. Kees praat verder op een sensatietoontje. ‘Ze bleek vastgebonden aan een boom, met alleen haar…’
‘Nee, ik heb er niets van gehoord,’ onderbreekt ze hem snel en ze voelt dat ze begint te trillen.’

Leesvoorschrift

De ultieme setting om dit boek te lezen is tijdens een herfst- of winterdag. Het boek heeft ook deze seizoenen. Tijdens dit boek kun je vaak een wijntje ‘meedrinken’ met Moon, die dat ook graag in de avond doet. Ik raad je aan dit boek thuis te lezen, want na dit boek durf je de straat niet meer op!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.