Recensie: Pieter de Wit – Joris

Recensie: Pieter de Wit – Joris


Ryan laat zich overhalen om met zijn schoonfamilie op vakantie te gaan naar Portugal. Hij ziet het eigenlijk niet zitten, drie weken op het zeiljacht van zijn schoonvader. Hij raakt hierbij verwikkeld in een beklemmende familietragedie.

ISBN: 9789 402 148 046 – Brave New Books – Aantal pagina’s: 214 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Een dramatisch verhaal over familie, liefde, uitbuiting en echte vriendschap waarbij de spanning oploopt tot het einde.’

Hoofdpersonages

*****

Ryan, vader van Joris en getrouwd met Suzan is een sympathiek persoon die ongewild in een familietragedie terechtkomt. Familie, zoals zwager Eric en schoonvader Hans die hem totaal niet liggen.Heel belangrijk in het verhaal zijn de vrienden Bob en Anthony, die hem onvoorwaardelijk steunen. De karakters komen goed naar voren in het boek.
— Joke

Sfeer

*****

De sombere en donkere boekomslag hoort wel bij het verhaal. Spookachtig en geheimzinnig, zoals het verhaal zich ontknoopt met de nodige spanning tot het eind.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het is een vlot geschreven boek met veel beweging. Jammer dat sommige gebeurtenissen niet goed uitgewerkt zijn en wat vaag blijven. De bladspiegel zonder alinea’s leest minder prettig.
— Joke

Passage uit het boek

Ondanks mijn vriendschap met Bob en Anthony, sta ik er behoorlijk alleen voor. Eenzaamheid knaagt aan de toch al ruwe randen van mijn rouwproces. Het is zondagochtend, regen klettert opnieuw tegen de ramen. Het is stil op straat. Uit het niets sta ik op van de bank. Een nog halfvolle mok koffie zet ik gedecideerd op de salontafel. Mijn lijf lijkt intuïtief te worden aangedreven. Ik schiet in mijn jas en met een grote paraplu sta ik nog geen drie minuten later buiten in de regen voor mijn appartementencomplex. Wat zijn woningen toch vaak lelijk in de regen! De paraplu houdt mij allerminst droog, maar dat weerhoudt me er niet van te bewegen.

Leesvoorschrift

18-koffie

Lees dit boek op een bewolkte of regenachtige dag en je komt helemaal in de sfeer. Daarna wel even de frisse lucht in.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

214 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


 1. 1
  Peter Hurkmans

  Ik heb de thriller met veel plezier gelezen.
  De hoofdpersoon gaat op zoek naar zijn vermiste zoon. En in de zoektocht komt hij veel te weten over zijn “ideale” schoonfamilie. De familie blijkt een kaartspel van bedrog, corruptie, overspel en afgunst. En uiteindelijk valt de familie als een kaartenhuis ineen.
  Het boek is duidelijk en helder geschreven in bondige zinnen. Ik ging helemaal op in de hoofdpersoon en het was spannend tot het eind.
  Bijzonder is dat het oeuvre van Pieter de Wit verschillende genres beslaat: Pieter schreef beschouwingen over de thuiszorg; hij schreef een praktisch boek over re-integratie; en nu een fictief werk.
  Ik verheug me al op het volgende boek van Pieter de Wit.

+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.