Recensie: Ruth Verstraeten – De kindervleesfabriek

Recensie: Ruth Verstraeten – De kindervleesfabriek


Kinderen die hun eten niet opeten lopen het gevaar dat ze naar de kindervleesfabriek worden gestuurd en dat er eten van ze wordt gemaakt… De kindervleesfabriek gaat over Korneel-ik-eet- niet-veel. Hij lust bijna niets en dat begint wel een probleem te worden, vooral omdat hij tegenover de fabriek woont… Korneel krijgt het voor elkaar dat er een hondje in huis komt en dat hondje eet alles op wat Korneel niet lust. De hond wordt dikker en dikker, maar dat wekt gelukkig geen argwaan. Uiteindelijk komt Korneel op het terrein van de fabriek en ziet wat daar allemaal gebeurt.

ISBN: 9789059088870 – Davidsfonds boeken – Aantal pagina’s: 48 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prentenboek op rijm dat leest over een trein over een herkenbaar onderwerp in een originele verpakking.’

Hoofdpersonages

*****

Onbetwiste hoofdpersoon is Korneel. Korneel staat symbool voor heel veel (jonge) kinderen, hij lust bijna niets en het is voor zijn moeder een iedere dag een uitdaging om hem voldoende en gezond te laten eten. Zij vertelt daarom over de kindervleesfabriek, die toevallig tegenover hun huis staat en waar kinderen naar toe worden gestuurd die niet eten. In de kindervleesfabriek werken reuzen die de kinderen tot eten verwerken.
— Isolde

Sfeer

*****

Op zich is een kindervleesfabriek met enge reuzen die van kinderen eten maken best heel spannend en misschien wel eng. Als je dit boek samen met je kind gaat lezen, is het wel zaak er voor te zorgen dat ze zich goed beseffen dat het om een verhaal gaat en niet om iets wat ook echt gebeurt.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De kindervleesfabriek is een prentenboek, waarbij tekst en illustraties bij elkaar horen. De illustraties zijn in tweekleurendruk, oranje en zwart. Het boek heeft een groot formaat.
Het verhaal is op rijm gezet en dat maakt dat het boek supervlot leest en leuk is om voor te lezen. De auteur houdt hetzelfde ritme het hele verhaal vol. De ritmiek versterkt de humor in het verhaal.
Als Nederlandse lezer merk je wel dat het boek van oorsprong in het Vlaamse taalgebied is verschenen, het woordgebruik in België is toch wat anders dan in Nederland. Het boek is ook echt bedoeld om voor te lezen en niet om zelf te lezen, er staan ook best behoorlijk ingewikkelde woorden in voor kinderen zoals zwalpend, appetijt, volharding en verbouwereerd.
–Isolde

Passage uit het boek

‘Ze eten voor het werk begint,
beschuit met plakken eerste keus
vers geplukte hersens,
want zo hoort dat voor een reus.’

Leesvoorschrift

Dit is een boek om op een woensdagmiddag aan je kind voor te lezen, het is te spannend voor het slapen gaan. En neem er dan iets bij te snacken wat jullie allebei lekker vinden!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

48
pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.