Recensie: Sally Thorne – Ik niet op jou

Recensie: Sally Thorne – Ik niet op jou


Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.
Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag.
Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

ISBN: 9789402703641 – Uitgeverij HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 352 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontzettend humoristisch, zoetsappig en herkenbaar.’

Hoofdpersonages

*****

Lucy Hutton en Joshua Templeman werken allebei bij dezelfde uitgeverij. Beiden hebben ze een gloeiende hekel aan elkaar, maar toch moeten ze de hele dag tegenover elkaar zitten. Ze verdoen hun tijd met gemene opmerkingen naar elkaar toe gooien, elkaar op stang jagen en spelletjes spelen, soms tot op het kinderachtige toe. Echter wanneer allebei de kans zien om promotie te maken, barst de strijd los. Tussen liefde en haat zit een dunne lijn. Is het wel oprechte haat of begint er juist meer te groeien?
— Nienke

Sfeer

*****

De sfeer in Ik niet op jou is erg luchtig. Ook al voel je de strijd tussen Lucy en Josh, het blijft grappig en luchtig. Thorne weet dit op momenten met verfrissende hilariteit te beschrijven.
Naarmate het boek vordert wordt het meer zoetsappiger en komen er wat meer clichés voorbij. Soms vond ik dit wat jammer, aangezien ik het ook wel prettig had gevonden dat er niet zulke clichés voorbij zouden komen waarbij je toch een beetje met je ogen moet rollen. Echter vond ik dit over het algemeen niet heel erg, aangezien het er wel bij past, zeker met het mooie zomer weer.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Thornes schrijfstijl stikt van de hilariteit, sarcasme en scherpe opmerkingen. Het is erg makkelijk te volgen en ik heb op momenten echt zitten grinniken, omdat Lucys opmerkingen zo geestig zijn. Je moet wel een beetje van zwarte en droge humor houden, maar met Lucy als personage zal dat geen probleem zijn.
De haat-liefde verhouding van Lucy en Josh wordt daadwerkelijk op een hilarische manier neergezet en ik vond het dan ook geweldig om te volgen.
— Nienke

Passage uit het boek

‘De hoofdrol in de film wordt gespeeld door een mooi meisje, dat met haar Vlammenwerperrode mond glimlacht naar een prachtige man. Zijn zonnebril staat hem zo ijselijk cool dat je er direct zelf eentje wilt kopen.
Hij legt zijn hand op haar gezicht en kust haar. Zegt iets charmants en maakt haar aan het lachen. Het is zo’n moment waarbij je op pauze wilt drukken, want wat het ook is dat ze aanprijzen, je bent verkocht.
Geluk. Een beter leven. Rode lippenstift en die zonnebril.’

Leesvoorschrift

Zoek je strandspullen bij elkaar en vergeet vooral niet om Ik niet op jou van Sally Thorne in te pakken, want dit boek is perfect om te lezen tijdens een luie middag op het strand of aan het zwembad.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.