Recensie: Sebastien de Castell – Schaduwzwart

Recensie: Sebastien de Castell – Schaduwzwart


Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.
Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart… Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?

ISBN: 9789030503668 – Uitgeverij Meis en Maas – Aantal pagina’s: 328 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Net als bij Vogelvrij stelt Sebastien de Castell niet teleur; Schaduwzwart is een boek waarbij je je geen moment verveelt!’

Hoofdpersonages

*****

Kellen, de zoon van een krachtige Jan’Tep-magiër, is nog steeds het hoofdpersonage. Hij is niet in veel dingen goed, maar Kellen heeft wel een bijzonder talent om gered te worden door anderen uit netelige situaties. Eén van die anderen is Ferius Parfax, een rondtrekkende Argosi die alleen maar wat speelkaarten op zak heeft. Reichis is dan weer verantwoordelijk voor de grappige ondertoon in het verhaal: hij is een eekhoornkat die alleen verstaanbaar is door Kellen en vijanden pakt hij het liefst aan door hun oogbollen uit hun hoofd te rukken. Een nieuw personage was Seneira, een meisje dat op een mysterieuze wijze het schaduwzwart gekregen heeft terwijl ze helemaal geen magiër is. Die ontdekking zorgt voor een nieuw avontuur voor Kellen en zijn vrienden.
— Fien

Sfeer

*****

Sebastien de Castell heeft een heel aparte fantasy-serie voor jongeren gecreëerd en ik hou ervan! Als fervente lezers hebben we al meerdere malen met magie mogen kennis maken, maar het volk van de Jan’Tep is toch nog een tikkeltje anders dan de alledaagse magiër. Ze kunnen alleen maar spreuken afvuren als ze de woorden en de handgebaren perfect onder de knie hebben. Daarnaast moeten ze ook nog eens heel gefocust zijn, wat niet altijd even makkelijk is in een gevecht. De manier waarop de tovenaars magie gebruiken, maar ook alle nieuwe landen en culturen die in het boek aan bod komen, zijn allemaal voorbeelden van de originaliteit van deze serie.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Van Kellens avontuur heb ik enorm genoten; het leest zeer vlot en je krijgt geen moment rust. Ik heb het hele boek met een glimlach op mijn gezicht uitgelezen en kan nu alleen maar vol ongeduld wachten op het derde deel.
— Fien

Passage uit het boek

‘De eekhoornkat zweefde soepel naar de grond, al deed de boze blik die hij me toewierp afbreuk aan de elegantie van zijn landing. Met zijn poten maakte hij behendig de zilveren talisman los van het belletje. ‘Als je nou gewoon de keel van die knul had doorgebeten, zoals ik tegen je zei, zaten we nu zijn oogbollen te eten.’ Hij gooide de talisman achter zich op de grond en rinkelde naar me met het belletje. ‘Deze hou ik.’
Hij ging achter Ferius aan en liet mij in het vuil en het stof achter, omgeven door een menigte mensen die zich ongetwijfeld afvroegen of het misschien toch de moeite waard was mijn vingers af te snijden.
‘Je kunt hier maar beter niet terugkomen, Schaduwzwart,’ zei iemand.
Een paar anderen bromden instemmend.
Ik knikte en duwde mezelf langzaam overeind.
Hoewel ik pas zestien was, stond op de helft van de plekken waar ik was geweest een prijs op mijn hoofd. Ik had geen geld, geen talent, en zonder die talisman zou ik telkens wanneer ik de enige toverformule gebruikte waarin ik goed was aan alle magiërs in de grenslanden verkondigen waar ik was.
O, en mijn reisgenoten waren een Argosi-gokker die me nooit rechtuit antwoord gaf en een moordlustige eekhoornkat die het liefst mensenoogbollen at.
Welkom in het leven van een vogelvrij verklaarde tovenaar.’

Leesvoorschrift

Ga er even lekker voor zitten met een fris drankje in de hand. Misschien op een dekentje onder de schaduw van een boom?

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

328 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


Recensie: Sebastien de Castell – Schaduwzwart


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.