Zes boeken voor mannen

Zes boeken voor mannen


Boeken zijn er in vele soorten en maten. Zoveel als maar zijn kan en de keuze is vaak lastig. En vaak zien wij door de bomen het bos niet meer. Om een beetje licht in de duisternis te brengen… Een beetje zicht in de mist… Een beetje adem in de rook: hierbij zes boeken die echt de moeite waard zijn voor mannen.

1. Robert Bly – De wildeman

Een aanrader voor een visie op man zijn die niet gebruikelijk is. Voor sommigen misschien wat zweverig, maar zeker niet verkeerd om gelezen te hebben. Er wordt in ieder geval uitgelegd, tenminste volgens de schrijver, waarom er zo veel softe mannen zijn en waarom dat erg is.

2. Sun Tzu – De kunst van het oorlog voeren

In de zesde eeuw schreef deze generaal en strateeg zijn visie op oorlog voeren. Tot op de dag van vandaag een veel gelezen boek die ook bij de guerrilla van de hedendaagse werkvloer niet te missen is.

3. Marcus Aurelius – Overpeinzingen

Om even bij generaals te blijven.. Dit boek leest deels als een dagboek, deels als een gebed en deels als een doe-het-zelf. Ik zou zeggen: laat je verrassen.

4. Robert Moore en Douglas Gilette – Koning, krijger, magiër, minnaar

Vier mannelijke archetypen die de meesten van ons niet begrijpen, laat staan onder de knie hebben. De visie op man-zijn op eigenwijze eigen wijze.

5. Marc Manson – De edele kunst van “not giving a fuck”

Niets subtiels aan, enkel recht door zee, zo uit en heerlijk geschreven. Echt een boek voor mannen.

6. Barney Stinson – The playbook

De player van How I met your mother schrijft een boek. Moet ik echt meer zeggen?

 

2 Comments

Reactie toevoegen
  1. 2
    Stef

    Lezen is voor iedereen en ook voor mannen. Het gevoel dat lezen alleen voor vrouwen lijkt te zijn ken ik niet zo goed. Veel van de sportboeken lijken zich op mannen te richten bijvoorbeeld. De boeken hierboven zijn ook zeker leuk/mooi/goed voor vrouwen om te lezen. Het zijn echter boeken die meer passen bij de gemiddelde man dan bij vrouwen. Bedankt voor jouw reactie. Super leuk dat je mijn blog gelezen hebt.

+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.