Zoek je een boek? Je vind hem hier door titel, thema, of trefwoord in de zoekbalk te typen.Je kunt ook natuurlijk ook op op onze top 10 pagina kijken of rechtstreeks naar onze 5 sterren categorie doorklikken. Op de blogpagina vind je tenslotte de persoonlijke favorieten van onze recensenten.

Recensenten


Christina de Groot
Creatieve boekenwurm. Mijn smaak is breed van detectives tot esoterie. Ik hou van mooie illustraties zoals bij kinder en prentenboeken en mag zelf ook graag tekenen en schilderen. Lezen verbreedt je horizon en kennis.

Coby

Coby Boschma
Coby ♥ schrijven, lezen, Jane Austen, zwijmelen en lachen.
De boeken die ik veel lees zijn Engelse pockets, chicklits en boeken met veel humor en romantiek. Vaak moderne/onmogelijke liefdesverhalen. Ik denk dat de boeken die ik lees vooral voor vrouwen zijn, want detectives die ik lees zijn ook behoorlijk vrouwelijk (bijvoorbeeld van Tess Gerritsen). Ik lees nu een heel mooie bloemlezing van liefdesbrieven door de jaren heen. Van Napoleon, Henry VIII, Anne Boleyn en andere figuren van vroeger.

Ellen

Ellen Brunninkhuis
Ik lees stapels boeken en schrijf voor verschillende magazines en blogs. Weg van sport, vooral de koers. In te huren. Vind mij op http://www.kopwerk.cc

Gemmie

Gemmie Peters
Als ik niet lees, dan schrijf ik. Ik werk aan een eigen boek en om de echte kneepjes van het vak te leren studeer ik aan de Schrijversacademie. Het liefst lees ik boeken die gaan over familie- en liefdesrelaties, van drama tot romantiek, beetje afhankelijk van mijn eigen bui. Ik ben fan van het werk van Griet op de Beeck en Alex Boogers, maar er is nog zoveel meer….

Heline

Heline Pit
Heline is opgegroeid in Drenthe, heeft met veel plezier (publieke) geschiedenis gestudeerd in Groningen en Canada en is via nogal wat omwegen neergestreken in Assendelft met man en kind. Ze zit sinds haar vierde levensjaar bijna onafgebroken met haar neus in één of ander boek (of tijdschrift), bij voorkeur (historische) romans, thrillers en tegenwoordig ook opvoedkundige boeken.

Iris

Iris van den Akker
Illustrator, animator, boekenworm. Mijn idee van ultiem geluk is een stapel ongelezen boeken, een glas wijn en een kat op schoot. Dol op graphic novels, romans over verre reizen en verhalen over onwaarschijnlijke helden.

Iris

Jacky Kuiper
Ik ben Jacky, 28 jaar en schrijfster van een roman en korte verhalen. Als ik thuiskom van een dagje shoppen, dan is dat eerder met een volle tas boeken dan met een nieuwe outfit. De boeken die ik lees hangen af van mijn mood. Van detectives tot klassieke romans, alles zou de revue kunnen passeren. Mijn te grote, te volle boekenkast is dan ook een potpourri van de meest uiteenlopende literatuur.

Iris

Janet
Hoi, ik ben Janet en wat sommige vrouwen hebben met schoenen, dat heb ik met boeken. Ik kan geen boekenwinkel of bibliotheek binnen stappen, zonder er met een stapeltje boeken weer uit te komen. Ik heb een kast vol met boeken, die me voor de komende jaren nog wel zoet houden, maar desondanks blijf ik enthousiast nieuwe boeken – voor tussendoor 😉 – lezen. Ik ben zelf ook een schrijfster, heb een eigen blog en werk momenteel aan mijn eerste bestseller ;). Ik lees dus niet alleen voor het plezier, maar ook om te zien wat wel en niet werkt in verhalen. Ik heb oog voor detail en vind het belangrijk dat losse eindjes worden vastgeknoopt en dat de personages geloofwaardig zijn. Ik kan daardoor best wat kritisch zijn, maar uiteindelijk gaat het om het leesplezier!

Joke

Joke van der Meer
Ik lees graag en gevarieerd, van romantische verhalen via spannende detectives naar historische boeken. Ik ben gek op de natuur en ben graag sportief bezig. Ik heb veel favorieten maar “Joe Speedboot” van Tommy Wieringa staat bovenaan.

Kelly

Kelly Heeren
Ik ben Kelly Heeren, 24 jaar en masterstudent (maar bijna afgestudeerd) Neerlandistiek Redacteur/editor aan de UvA. Ik koop meer boeken dan dat ik tijd heb om ze allemaal te lezen, en het lijkt me geweldig om van lezen mijn beroep te maken. Voornamelijk debutanten boeien me: jonge (bij voorkeur Nederlandstalige) schrijvers die verrassen en (hopelijk) nog een hele carrière voor de boeg hebben.

Lisanne

Lisanne
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met mijn neus in de boeken zit. Papieren boeken of via mijn ereader die ik overal mee naar toeneem. Ik lees het liefste romans, literatuur, historisch of boeken over de gezondheid. Van wegzwijmelen in heerlijke feel good romans, tot oorlog, tot gezondheid. Alles interesseert mij.

Luus

Luus
Mijn e​-​reader sleep ik elke dag overal mee naartoe, maar ook papieren boeken passeren regelmatig de revue. ​Liefst lees ik informatieve boeken; ​​over mens & maatschappij, mindfulness & meditatie, voeding en zelfontwikkeling. Van boeken leren en dit doorgeven aan, dat vind ik mooi. Hier​ zie je wat ik op dit moment aan het lezen ben.

Marit

Marit Leenders
Mijn boekenkast is overvol en duidelijk aanwezig in mijn kamer, en dankzij mijn e-reader kan ik de hele inhoud overal mee naartoe nemen. Van roman tot science fiction en van non-fictie tot thriller; ik omarm elk boek. Naast lezen ben ik als boekwetenschapper geïnteresseerd in alles om boeken heen, zowel in digitaal als fysiek opzicht.

Merel

Merel in ’t Veen
Schrijft meer dan alleen recensies. Vroeger zette ik in de bibliotheek boeken geschreven vanuit het ik-perspectief linea recta terug, nu lees ik alles. In tweedehandswinkels kan ik uren tussen de boeken rondlopen en raak altijd een beetje gefascineerd door de namen van vorige lezers voorin mijn oude boeken.

petra

Petra van der Ploeg
Petra van der Ploeg is al jaar en dag in de ban van Fantastische Verhalen en heeft inmiddels haar eerste Engelstalige debuut, “An Impossible Truth”, gepubliceerd. Zij is een Fantasievolle Redacteur, Professioneel Levensgenieter en Oprichtster van www.FantasySchrijfcoaching.nl; hét online platform met de beste tips voor het schrijven van jouw Fantastische Verhaal!

Rachel

Rachel Swaab
Als Nederlands student ben ik heel erg gericht op taal. Ik hou van mooi taalgebruik en een goed verhaal, soms met een knipoog naar een historische klassieker. Ik lees graag literaire fictie, maar ook inspirerende non-fictie boeken spreken mij erg aan.

Rop

Rop Beesems
Rop is een ‘brede’ lezer van thrillers naar romans en biografieën. Afwisseling is belangrijk, geen twee thrillers op een rij. Leest alle boeken uit waaraan hij begint. Een boek heeft een kaft en bladzijdes, geen scherm. Lichte voorkeur voor boeken uit de Magisch Realistische Zuid-Amerikaanse literatuur met schrijvers als Gabriel García Marquez, Mario Vargas Llosa en Isabelle Allende.

Stef

Stef Hollegie
Een rare snuiter, met een andere mening dan gebruikelijk. Ik denk dat je dan wel een redelijk beeld hebt van mij. Eigenwijs, chaotisch en wispelturig. Daarentegen ben ik ook eerlijk, lief, loyaal en is beloofd beloofd bij mij. Ik ben een trage lezer, met een voorkeur voor historie. Het liefst heb ik dat het berust op een waargebeurd verhaal of dat het waargebeurd had kunnen zijn. hoe dichter bij de waarheid, hoe mooier. Ook boeken over hoe je dingen moet doen of aanpakt kan ik heel leuk vinden.

Tim

Tim van Asch
Digital Creative | Leest graag | Leest veel | Van sport tot literatuur | Van detectives tot boeken voor baarden | Liefde voor de sport | Passie voor de koers | Jouw favoriete boek is?