Zoek je een boek? Je vind hem hier door titel, thema, of trefwoord in de zoekbalk te typen.Je kunt ook natuurlijk ook op op onze top 10 pagina kijken of rechtstreeks naar onze 5 sterren categorie doorklikken. Op de blogpagina vind je tenslotte de persoonlijke favorieten van onze recensenten.

Recensenten


Annechien van der Vaart
Een brede lezer die vrijwel elk boek wil omarmen. Ik heb een boekenkast die me de komende jaren nog wel bezig gaat houden, maar toch blijf ik vrolijk nieuwe boeken kopen en blijf ik mijn ereader vullen met nieuwe boeken. Elk genre spreekt me wel aan, want het ligt niet aan het boek, maar aan mijn mood!
Christina de Groot
Creatieve boekenwurm. Mijn smaak is breed van detectives tot esoterie. Ik hou van mooie illustraties zoals bij kinder en prentenboeken en mag zelf ook graag tekenen en schilderen. Lezen verbreedt je horizon en kennis.
Coby
Coby Boschma
Coby ♥ schrijven, lezen, Jane Austen, zwijmelen en lachen.
De boeken die ik veel lees zijn Engelse pockets, chicklits en boeken met veel humor en romantiek. Vaak moderne/onmogelijke liefdesverhalen. Ik denk dat de boeken die ik lees vooral voor vrouwen zijn, want detectives die ik lees zijn ook behoorlijk vrouwelijk (bijvoorbeeld van Tess Gerritsen). Ik lees nu een heel mooie bloemlezing van liefdesbrieven door de jaren heen. Van Napoleon, Henry VIII, Anne Boleyn en andere figuren van vroeger.
Ellen
Ellen Brunninkhuis
Ik lees stapels boeken en schrijf voor verschillende magazines en blogs. Weg van sport, vooral de koers. In te huren. Vind mij op http://www.kopwerk.cc
Elsemarijn de Weerd
Ik lees veel en koop graag boeken. Mijn planken zijn vooral gevuld met ongelezen boeken, want ik koop sneller dan mijn ogen kunnen lezen. Mijn kast is gevuld met klassieke Engelse literatuur, zoetsappige Young Adults, Nederlandse literatuur en fijne thrillers. Eigenlijk is er geen touw aan mijn voorkeuren vast te knopen. Steekwoorden als chaotisch, spontaan, enthousiast, nieuws- en leergierig omschrijven mijn ik-zijn goed.
emma
Emma Janssen
Ik ben Emma, 19 jaar oud en vanaf kleins af aan al een enorme boekenfan. Het begon allemaal met Harry Potter, oh, wat hou ik van die boeken! Nu lees ik vooral in het genre Young Adult en dan het liefst dystopische boeken en fantasy verhalen. Maar, ik kan zeker ook genieten van een goed geschreven contemporary op zijn tijd. Ook lees ik graag boeken over kunst en filosofie. Als ik niet lees, ben ik aan het dansen. Ik doe op dit moment een dansopleiding in Haarlem, waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Tijdens mijn treinreis lees ik bijna altijd. Zo heb ik de tijd om de twee dingen die ik het liefste doe te combineren.
Fien
Fien de Smet
Hoi! Mijn naam is Fien De Smet. Ik ben 18 jaar oud en het is waarschijnlijk geen verrassing dat ook ik enorm van lezen houd. Ik ga nergens naartoe zonder een boek. Ik lees het liefst in het Engels en mijn favoriete genre is Young Adult. Maar sinds kort ben ik ook een grote fan van New Adult-boeken geworden! Ik vind het fantastisch hoe je door een boek telkens weer wordt meegesleurd naar andere werelden en dat is dan ook mijn grootste drijfveer om te lezen: die nieuwe werelden leren kennen met al hun fantastische personages erbij! Lezen opent enorm veel deuren en daarom wil ik mijn liefde voor boeken met iedereen delen.
Gemmie Peters
Het liefst lees ik boeken die gaan over familie- en liefdesrelaties, uit het leven gegrepen zeg maar. Ik ben groot fan van Griet op de Beeck maar er is zoveel meer…. Als ik niet lees dan schrijf of redigeer ik teksten vanuit mijn eigen bedrijfje Gem Tekstjuweeltjes, zie www.gem-tekstjuweeltjes.nl.
Heline
Heline Pit
Heline is opgegroeid in Drenthe, heeft met veel plezier (publieke) geschiedenis gestudeerd in Groningen en Canada en is via nogal wat omwegen neergestreken in Assendelft met man en kind. Ze zit sinds haar vierde levensjaar bijna onafgebroken met haar neus in één of ander boek (of tijdschrift), bij voorkeur (historische) romans, thrillers en tegenwoordig ook opvoedkundige boeken.
Iris
Iris van den Akker
Illustrator, animator, boekenworm. Mijn idee van ultiem geluk is een stapel ongelezen boeken, een glas wijn en een kat op schoot. Dol op graphic novels, romans over verre reizen en verhalen over onwaarschijnlijke helden.
Jacco
Jacco van den Berg
Ik omarm de schoonheid van het leven. In mensen, reizen, design, steden, dochters en natuur. En in boeken. Ik lees veel Nederlandse romans en heb een zwak voor Zuidoost-Azie. Ook voor het eten uit Zuidoost-Azie trouwens, net als Italiaans. Daar stopt het gelukkig niet. Madeleine Thien (Laat de honden waken), Gregory David Roberts (Shantaram), A.M. Homes (Dit boek redt je leven), Sandro Veronesi (Kalme chaos) en Jonathan Franzen (De Correcties) staan harmonieus elkaar in mijn boekenkast, om maar even aan namedropping te doen.
Iris
Jacky Kuiper
Ik ben Jacky, 28 jaar en schrijfster van een roman en korte verhalen. Als ik thuiskom van een dagje shoppen, dan is dat eerder met een volle tas boeken dan met een nieuwe outfit. De boeken die ik lees hangen af van mijn mood. Van detectives tot klassieke romans, alles zou de revue kunnen passeren. Mijn te grote, te volle boekenkast is dan ook een potpourri van de meest uiteenlopende literatuur.
Iris
Janet
Hoi, ik ben Janet en wat sommige vrouwen hebben met schoenen, dat heb ik met boeken. Ik kan geen boekenwinkel of bibliotheek binnen stappen, zonder er met een stapeltje boeken weer uit te komen. Ik heb een kast vol met boeken, die me voor de komende jaren nog wel zoet houden, maar desondanks blijf ik enthousiast nieuwe boeken – voor tussendoor 😉 – lezen. Ik ben zelf ook een schrijfster, heb een eigen blog en werk momenteel aan mijn eerste bestseller ;). Ik lees dus niet alleen voor het plezier, maar ook om te zien wat wel en niet werkt in verhalen. Ik heb oog voor detail en vind het belangrijk dat losse eindjes worden vastgeknoopt en dat de personages geloofwaardig zijn. Ik kan daardoor best wat kritisch zijn, maar uiteindelijk gaat het om het leesplezier!
Jeroen
Jeroen van Wijk
Mijn naam is Jeroen van Wijk, ik ben twintig jaar oud en ik studeer Film- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. Ik vind symbolisme, filosofie, wetenschap, politiek, liefde, maatschappelijk kritische stukken, ethische vraagstukken, het morele kompas van mensen en veel soortgelijke onderwerpen het meest interessant om over te lezen of om te zien. Naast literatuur hou ik ook van film, rugby, drummen en een gezellige borrel.
Joke
Joke van der Meer
Ik lees graag en gevarieerd, van romantische verhalen via spannende detectives naar historische boeken. Ik ben gek op de natuur en ben graag sportief bezig. Ik heb veel favorieten maar “Joe Speedboot” van Tommy Wieringa staat bovenaan.
Kelly
Kelly Heeren
Ik ben Kelly Heeren, 24 jaar en masterstudent (maar bijna afgestudeerd) Neerlandistiek Redacteur/editor aan de UvA. Ik koop meer boeken dan dat ik tijd heb om ze allemaal te lezen, en het lijkt me geweldig om van lezen mijn beroep te maken. Voornamelijk debutanten boeien me: jonge (bij voorkeur Nederlandstalige) schrijvers die verrassen en (hopelijk) nog een hele carrière voor de boeg hebben.
Lisanne
Lisanne
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met mijn neus in de boeken zit. Papieren boeken of via mijn ereader die ik overal mee naar toeneem. Ik lees het liefste romans, literatuur, historisch of boeken over de gezondheid. Van wegzwijmelen in heerlijke feel good romans, tot oorlog, tot gezondheid. Alles interesseert mij.
Luus
Luus
Mijn e​-​reader sleep ik elke dag overal mee naartoe, maar ook papieren boeken passeren regelmatig de revue. ​Liefst lees ik informatieve boeken; ​​over mens & maatschappij, mindfulness & meditatie, voeding en zelfontwikkeling. Van boeken leren en dit doorgeven aan, dat vind ik mooi. Hier​ zie je wat ik op dit moment aan het lezen ben.
Mariska Aalderink
Ik ben Mariska en ben 19 jaar oud. Ik studeer apothekersassistente in Nijmegen. Ik ben dol op boeken lezen en doe dit dan ook op elk vrij moment. Ik heb geen specifiek genre wat ik graag lees maar lees heel divers. Naast boeken ben ik dol op haken en paarden.
Marit
Marit Leenders
Mijn boekenkast is overvol en duidelijk aanwezig in mijn kamer, en dankzij mijn e-reader kan ik de hele inhoud overal mee naartoe nemen. Van roman tot science fiction en van non-fictie tot thriller; ik omarm elk boek. Naast lezen ben ik als boekwetenschapper geïnteresseerd in alles om boeken heen, zowel in digitaal als fysiek opzicht.
Marjolein Boeren
Mijn grootste passie is verhalen ontdekken. Als Kinesiologe doe ik dat door middel van de taal van het lichaam, als moeder door middel van de taal van de creativiteit, als partner door de taal van de liefde… en bij alles en iedereen door samen te ontdekken wat er in een verhaal zit. Boeken lezen hoort daarbij – al vanaf dat ik als minderjarige de bieb overhaalde een volwassene leeskaart te verstrekken, omdat ik meeeeer wilde lezen. Andere culturen, andere werelden, het verhaal van de buren, het verhaal van de dieren, de inzichten van de wetenschap. Alles met als passie – meer zien, meer verbinden.
Merel
Merel in ’t Veen
Schrijft meer dan alleen recensies. Vroeger zette ik in de bibliotheek boeken geschreven vanuit het ik-perspectief linea recta terug, nu lees ik alles. In tweedehandswinkels kan ik uren tussen de boeken rondlopen en raak altijd een beetje gefascineerd door de namen van vorige lezers voorin mijn oude boeken.
Nienke
Ik ben Nienke, 21 jaar oud en studeer Film- en Literatuurwetenschap aan de universiteit van Leiden. Je zult mij het vaakst tegenkomen met een boek in mijn handen. Lezen geeft de mogelijkheid om even een andere wereld mee te maken en dat vind ik heel fijn.
Young Adult boeken hebben mijn voorkeur, maar daarnaast lees ik ook graag romans, drama’s en fictie boeken. Ik heb een vrij brede interesse.
Naast lezen heb ik een enorme interesse voor fotografie en dit vind ik dan ook geweldig om te combineren met boeken.
petra
Petra van der Ploeg
Petra van der Ploeg is al jaar en dag in de ban van Fantastische Verhalen en heeft inmiddels haar eerste Engelstalige debuut, “An Impossible Truth”, gepubliceerd. Zij is een Fantasievolle Redacteur, Professioneel Levensgenieter en Oprichtster van www.FantasySchrijfcoaching.nl; hét online platform met de beste tips voor het schrijven van jouw Fantastische Verhaal!
Rachel
Rachel Swaab
Als Nederlands student ben ik heel erg gericht op taal. Ik hou van mooi taalgebruik en een goed verhaal, soms met een knipoog naar een historische klassieker. Ik lees graag literaire fictie, maar ook inspirerende non-fictie boeken spreken mij erg aan.
Rop
Rop Beesems
Rop is een ‘brede’ lezer van thrillers naar romans en biografieën. Afwisseling is belangrijk, geen twee thrillers op een rij. Leest alle boeken uit waaraan hij begint. Een boek heeft een kaft en bladzijdes, geen scherm. Lichte voorkeur voor boeken uit de Magisch Realistische Zuid-Amerikaanse literatuur met schrijvers als Gabriel García Marquez, Mario Vargas Llosa en Isabelle Allende.
Sophie
Mijn naam is Sophie. Ik zit in 3VWO en ik lees graag en veel. Ik ben liefhebber van de boeken van John Green maar omdat ik die allemaal al gelezen heb, lees ik nu zoveel mogelijk andere Young Adult boeken.
Suzanne Kruit
Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek en fotografie in Drachten. Ik ben gek op alles wat een plot heeft. En hou me daarom flink bezig met lezen, schrijven, films en series kijken. Mijn grote trots is mijn boekenkast en mijn favoriete genre is fantasie.
Stef
Stef Hollegie
Een rare snuiter, met een andere mening dan gebruikelijk. Ik denk dat je dan wel een redelijk beeld hebt van mij. Eigenwijs, chaotisch en wispelturig. Daarentegen ben ik ook eerlijk, lief, loyaal en is beloofd beloofd bij mij. Ik ben een trage lezer, met een voorkeur voor historie. Het liefst heb ik dat het berust op een waargebeurd verhaal of dat het waargebeurd had kunnen zijn. hoe dichter bij de waarheid, hoe mooier. Ook boeken over hoe je dingen moet doen of aanpakt kan ik heel leuk vinden.
Tim
Tim van Asch
Digital Creative | Leest graag | Leest veel | Van sport tot literatuur | Liefde voor de sport | Passie voor de koers