Zoek je een boek? Je vind hem hier door titel, thema, of trefwoord in de zoekbalk te typen.Je kunt ook natuurlijk ook op op onze top 10 pagina kijken of rechtstreeks naar onze 5 sterren categorie doorklikken. Op de blogpagina vind je tenslotte de persoonlijke favorieten van onze recensenten.

Recensenten


Annechien van der Vaart
Een brede lezer die vrijwel elk boek wil omarmen. Ik heb een boekenkast die me de komende jaren nog wel bezig gaat houden, maar toch blijf ik vrolijk nieuwe boeken kopen en blijf ik mijn ereader vullen met nieuwe boeken. Elk genre spreekt me wel aan, want het ligt niet aan het boek, maar aan mijn mood!

 

 

Elsemarijn de Weerd
Ik lees veel en koop graag boeken. Mijn planken zijn vooral gevuld met ongelezen boeken, want ik koop sneller dan mijn ogen kunnen lezen. Mijn kast is gevuld met klassieke Engelse literatuur, zoetsappige Young Adults, Nederlandse literatuur en fijne thrillers. Eigenlijk is er geen touw aan mijn voorkeuren vast te knopen. Steekwoorden als chaotisch, spontaan, enthousiast, nieuws- en leergierig omschrijven mijn ik-zijn goed.

 

Fien de Smet
Hoi! Mijn naam is Fien De Smet. Ik ben 18 jaar oud en het is waarschijnlijk geen verrassing dat ook ik enorm van lezen houd. Ik ga nergens naartoe zonder een boek. Ik lees het liefst in het Engels en mijn favoriete genre is Young Adult. Maar sinds kort ben ik ook een grote fan van New Adult-boeken geworden! Ik vind het fantastisch hoe je door een boek telkens weer wordt meegesleurd naar andere werelden en dat is dan ook mijn grootste drijfveer om te lezen: die nieuwe werelden leren kennen met al hun fantastische personages erbij! Lezen opent enorm veel deuren en daarom wil ik mijn liefde voor boeken met iedereen delen.

 

Frederique van de Sande
Ik ben Frederique en studeer Film- en Literatuurwetenschap in Leiden. Ik lees het liefst boeken met fantasie elementen of boeken die zich afspelen in een compleet andere wereld, want waarom zou je je bezighouden met slechts een wereld als er zoveel meer te ontdekken zijn? Ik zit vaak in de trein met een boek in de hand, de beste manier om te reizen is immers in het gezelschap van een boek.

 

Gemmie Peters
Het liefst lees ik boeken die gaan over familie- en liefdesrelaties, uit het leven gegrepen zeg maar. Ik ben groot fan van Griet op de Beeck maar er is zoveel meer…. Als ik niet lees dan schrijf of redigeer ik teksten vanuit mijn eigen bedrijfje Gem Tekstjuweeltjes, zie www.gem-tekstjuweeltjes.nl.

 

 

Jacco van den Berg
Ik omarm de schoonheid van het leven. In mensen, reizen, design, steden, dochters en natuur. En in boeken. Ik lees veel Nederlandse romans en heb een zwak voor Zuidoost-Azie. Ook voor het eten uit Zuidoost-Azie trouwens, net als Italiaans. Daar stopt het gelukkig niet. Madeleine Thien (Laat de honden waken), Gregory David Roberts (Shantaram), A.M. Homes (Dit boek redt je leven), Sandro Veronesi (Kalme chaos) en Jonathan Franzen (De Correcties) staan harmonieus elkaar in mijn boekenkast, om maar even aan namedropping te doen.

 

Joke van der Meer
Ik lees graag en gevarieerd, van romantische verhalen via spannende detectives naar historische boeken. Ik ben gek op de natuur en ben graag sportief bezig. Ik heb veel favorieten maar “Joe Speedboot” van Tommy Wieringa staat bovenaan.

 

 

Kayla van der Holst
Ik ben Kayla, 19 jaar oud en studeer film- en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Leiden. Al van jongs af aan houd ik erg van lezen. Ik lees graag dingen met evocatief taalgebruik. Daarbij maakt het genre niet zo veel uit – YA, poëzie, of een dikke roman, als het mooi geschreven is vind ik het allemaal wel goed.

 

 

Kimberley
Ik ben Kimberley, 25 jaar.
Al sinds mijn jongere jaren weet ik niet beter dan heerlijk te genieten van een boek. Mijn moeder is een echte boekenwurm, dus het kan niet anders dan dat ik dit van haar heb, haha!
Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar, thrillers, psychologie en true crime boeken.

 

 

 

LuusLuus
Mijn e​-​reader sleep ik elke dag overal mee naartoe, maar ook papieren boeken passeren regelmatig de revue. ​Liefst lees ik informatieve boeken; ​​over mens & maatschappij, mindfulness & meditatie, voeding en zelfontwikkeling. Van boeken leren en dit doorgeven aan, dat vind ik mooi. Hier​ zie je wat ik op dit moment aan het lezen ben.

 

Mariska Aalderink
Ik ben Mariska en ben 19 jaar oud. Ik studeer apothekersassistente in Nijmegen. Ik ben dol op boeken lezen en doe dit dan ook op elk vrij moment. Ik heb geen specifiek genre wat ik graag lees maar lees heel divers. Naast boeken ben ik dol op haken en paarden.

 

 

Marjolein Boeren
Mijn grootste passie is verhalen ontdekken. Als Kinesiologe doe ik dat door middel van de taal van het lichaam, als moeder door middel van de taal van de creativiteit, als partner door de taal van de liefde… en bij alles en iedereen door samen te ontdekken wat er in een verhaal zit. Boeken lezen hoort daarbij – al vanaf dat ik als minderjarige de bieb overhaalde een volwassene leeskaart te verstrekken, omdat ik meeeeer wilde lezen. Andere culturen, andere werelden, het verhaal van de buren, het verhaal van de dieren, de inzichten van de wetenschap. Alles met als passie – meer zien, meer verbinden.

 

Nastassia van den Berge
Ik ben Nastassia, 28 jaar en afkomstig van Oost-Vlaanderen. Ik ben een enorme boekenliefhebber. Mijn verlanglijstje van boeken stijgt dan ook met de minuut. Een goed boek lezen betekent voor mij echt genieten. Een goede thriller, daar kan je me altijd mee plezieren. Maar mijn boekenkast is gevuld met een ruim assortiment aan boeken. Naast thrillers, is er zeker en vast plaats voor romans, science-fiction, waargebeurde verhalen, zelfhulpboeken,…

 

Nienke
Ik ben Nienke, 22 jaar oud en studeer Film- en Literatuurwetenschap aan de universiteit van Leiden. Je zult mij het vaakst tegenkomen met een boek in mijn handen. Lezen geeft de mogelijkheid om even een andere wereld mee te maken en dat vind ik heel fijn. Young Adult boeken hebben mijn voorkeur, maar daarnaast lees ik ook graag romans, drama’s en fictie boeken. Ik heb een vrij brede interesse. Naast lezen heb ik een enorme interesse voor fotografie en dit vind ik dan ook geweldig om te combineren met boeken.

 

Suzanne Kruit
Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek en fotografie in Drachten. Ik ben gek op alles wat een plot heeft. En hou me daarom flink bezig met lezen, schrijven, films en series kijken. Mijn grote trots is mijn boekenkast en mijn favoriete genre is fantasie.

 

 

 

TimTim van Asch
Digital Creative | Leest graag | Leest veel | Van sport tot literatuur | Liefde voor de sport | Passie voor de koers