5 boeken om te lezen deze kerst

5 boeken om te lezen deze kerst


Om de kerstgekte te ontvluchten

Kerst staat voor de deur! Dat betekent gezellige diners, neefjes en nichtjes over de vloer, verplicht op visite bij de schoonouders en nog meer eten! Hoe kun je na al die lekkere dingen het beste uitbuiken? Met een boek. Hier een paar tips om dat ultieme kerstgevoel te krijgen of om je even af te sluiten van al die kerstgekte.

A Christmas Carol
In de categorie klassiekers staat met stipt op nummer een Charles Dickens’ A Christmas Carol. Iedereen heeft van dit verhaal gehoord, maar heb je het al eens zelf gelezen? Nee? Nu doen dan!
In A Christmas Carol volg je hoofdpersoon Scrooge, het perfecte voorbeeld van een zuinig persoon. Van geld wil hij alleen maar meer en dat is in zijn ogen het belangrijkste, maar uitgeven doet hij niet. In de nacht voor kerst krijgt hij te maken met verschillende geesten die de kerstgedachte op hem proberen over te brengen.

 

 

Let it snow
Let it snow is een young adult verhalenbundel geschreven door Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle, maar de drie verhalen hebben allemaal iets met elkaar te maken. Het eerste verhaal lezen is wel noodzaak om de rest van het boek goed te begrijpen. Een echte feelgood tijdens de kerstdagen.

 

A Christmas Railway Mystery
Ik stuitte op dit boek van Edward Marston in Waterstones, Amsterdam. De titel zegt geen zoetsappig kerstverhaal te geven, maar een fijne detective.
Het verhaal speelt zich af in een klein Engels dorpje omstreeks 1840 dat niet te lang voor kerst wordt opgeschrikt door een brute moord. Aan Detective Colbeck en consorten de taak het grote raadsel op te lossen.

 

 

Vriendschap
Bestseller auteur Danielle Steel schreef met Vriendschap weer een nieuwe roman. Het verhaal gaat over Ginny Carter, wie op het eerste gezicht een carrièrevrouw lijkt, en straatjongen Blue. Op een koude winterdag ontmoeten ze elkaar en ontstaat er een hartverwarmende vriendschap. In dit boek geen kerstbomen, maar wel een echte kerstgedachte.

 

Harry Potter
Deze serie mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Er zijn hordes mensen die deze boeken bij uitstek rond kerst verorberen en geef ze eens ongelijk. Kerst speelt in elk van de Harry Potter boeken een grote rol en wordt ook groots gevierd, zij het in Zweinstein of bij de familie Wemel. Geen zin om de boeken te lezen? Sla lekker eten in, nodig je beste vrienden uit en houd een Harry Potter-filmmarathon. Succes gegarandeerd!

Met welk boek kruip jij deze kerst op de bank?

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.