Recensie: Michel de Boer – Een verdacht pakketje

Recensie: Michel de Boer – Een verdacht pakketje


Door een vergissing laten Jip en Jens per ongeluk hun geknutselde robot achter op straat. Als die later wordt gevonden, denkt de politie dat het om een professionele bom gaat. Alle hulpdiensten – van de brandweer tot de ambulance – worden ingeschakeld, omdat er de laatste tijd vaak vuurwerkbommen aan deuren zijn gehangen. Jip en Jens willen het graag goedmaken met de politie door op zoek te gaan naar de echte bommenmakers. Maar dat brengt de nodige risico’s met zich mee…

ISBN: 9789087821272 – Uitgeverij Buddy Books – Aantal pagina’s: 64 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal over een avontuurlijke tweeling.’

Verhaallijn

*****

Jip en Jens een verdacht pakketje volgt het verhaal van tweeling Jip en Jens. Het dorp waar zij wonen heeft te maken met vuurwerkbommen. Wanneer Jip en Jens een robot hebben geknutseld, laten zij deze per ongeluk achter op straat. Met de politie in alerte staat, wordt direct gedacht dat dit een nieuwe bom is. Jip en Jens krijgen niet direct de kans om eerlijk te vertellen wat er aan de hand is. Pas nadat de politie erachter is gekomen dat het geen bom is maar een geknutselde robot, besluiten Jip en Jens het goed te willen maken met de politie. Ze komen de échte bommenmaker op het spoor maar al snel blijkt dat best gevaarlijk.
— Eline

Illustraties

*****

Jip en Jens een verdacht pakketje bevat een mooie, kleurrijke cover. Dezelfde soort illustraties kun je in het boek vinden. De illustraties geven de tekst mooi weer en zijn voor kinderen een motivatie om door te lezen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘‘Kijk daar, er is iets gebeurd!’ Jens wijst naar een politieauto verderop in de straat. ‘Kom, we gaan kijken!’ Hij trekt zijn broer mee zonder te vragen of die dat wel wil. Maar dat maakt eigenlijk niet uit, want Jip, zijn broer, is net zo nieuwsgierig.
En ze zijn niet de enigen die benieuwd zijn; er zijn duidelijk meer mensen die willen weten wat er aan de hand is.
Haastig wurmen de jongens zich door de groep nieuwsgierigen naar voren. Daar worden ze tegengehouden door een rood-wit gestreept lint dat over de weg is gespannen. Achter het lint staat een agent. Ze herkennen hem meteen. Het is agent Jos. Vorig jaar hebben ze met hem twee boeven gepakt. Sindsdien wil Jens ook politieagent worden.
De agent groet hen met een knipoog.
‘Wat is er gebeurd?’ vraagt Jens.
Agent Jos wijst naar een blauwe voordeur een eind verderop. ‘Daar is een vuurwerkbom gevonden,’ zegt hij.’

Voor wie is het boek?

Jip en Jens een verdacht pakketje is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.