Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 3 – De bronzen sleutel

Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 3 – De bronzen sleutel


Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt…

ISBN: 9789048835492 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 272 – Fantasy


*****

2 van de 5 sterren – Suzanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Call en zijn vrienden moeten op zoek naar de spion op het Magisterium, terwijl Call leert om zijn nieuwe gaven te beheersen.’

Hoofdpersonages

*****

Callum Hunt is terug samen met zijn vrienden Aaron en Tamara. Ook Jasper, Celia en Alex zijn weer van de partij. De mysterieuze Anastasia Tarquin betreedt het Magisterium met als doel de spion te vinden. Oude bekenden zoals meester Rufus, de leden van de Vergadering en pratende elementwezens zijn ook van de partij.
— Suzanne

Sfeer

*****

Het boek begint met een feestelijke gelegenheid maar wordt al snel duister. Het is af en toe een beetje langdradig, zeker in het midden. Maar trekt daarna al snel weer aan.
— Suzanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfsters gebruiken een heldere duidelijke schrijfstijl die dit boek geschikt maakt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder. Het is een vlot boek met veel dialoog.
Omdat ik toch best wel een kritische lezer ben, had ik het gevoel dat dit deel veel potentie had, maar deze niet helemaal benutte.
— Suzanne

Passage uit het boek

‘Hij hoorde stemmen, geroep en geschreeuw, allemaal vanaf dezelfde kant van het Collegium. Hij volgde de anderen toen ze door de lange gang terug renden, een volgende zaal in en daarna de commandokamer in.
Het vertrek stond vol mensen. Degene die had gegild was Kimiya. Met één hand greep ze de voorkant van haar jurk vast, met de andere wees ze omhoog. Aan de andere kant van het heldere glas zag Call water rondom het Collegium, een glanzend, troebel groenachtig blauw. De scholen vissen waren verdwenen. Er was alleen nog water, en in het water dreef een lichaam.’

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het beste lezen op kamertemperatuur met een laken om. Het boek is het best te combineren met een glas water.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook al gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.