Recensie: Cameron Bloom & Bradley Trevor Greive – Penguin Bloom

Recensie: Cameron Bloom & Bradley Trevor Greive – Penguin Bloom


Cameron Bloom, zijn vrouw Sam en hun drie zoons waren een heel normaal gezin. Op een dag maakt Sam een haast fatale val, waarbij ze verlamd raakt. Een groot verdriet overschaduwt het gezin. Maar dan komt Penguin in hun familie: een gewond eksterkuiken, dat uit het nest is gevallen. De zorg voor Penguin en de liefde die de familie daarvoor terugkrijgt, laat zien dat er altijd hoop is op betere dagen, hoe verloren je je ook voelt. Penguin Bloom is uit het leven gegrepen, vol eerlijkheid en liefde, met adembenemende foto’s.

ISBN: 9789401607827 – Uitgeverij Xander – Aantal pagina’s: 207 – Biografie


*****

5 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Na een bijna fatale val, is het een eksterkuiken die Sam herinnert aan haar liefde voor het leven.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het boek inspireert om naar je eigen leven te kijken en het maximale eruit te willen halen. Het vertelt je over kleine zegeningen, die misschien nog wel belangrijker zijn dan de grote. Het laat je genieten van de authenticiteit van een dier, en de veerkracht van de mens.
Penguin Bloom laat je vóelen: het verwarmt je hart.

— Janet

Schrijfstijl

*****

De woorden van Cameron Bloom zijn vervuld van liefde. Voor zijn vrouw, voor hun kinderen, voor hun leven. Het is een ontroerende biografie en meer nog een ode aan het leven. Cameron Bloom & Bradley Trevor Greive schrijven op een manier waarop je het boek niet wilt neerleggen: openhartig, liefdevol en eerlijk. De vele schitterende foto’s geven een intiem kijkje in het leven van de familie Bloom, en je kunt niet anders dan verliefd worden op Penguin.
Het epiloog is geschreven door Sam, die inspireert, maar ook wakker schudt met haar woorden over hoe hard zij nog altijd vecht om te kunnen genieten van haar leven. Sam is het ultieme voorbeeld van iemand die de baas is over haar leven.
— Janet

Passage uit het boek

Hun prachtige verstandhouding zou je kunnen omschrijven als een onwaarschijnlijke vriendschap, maar het zat veel dieper.
Het was deels moeder en dochter, deels verpleegster en patiënt.
En het ging ook om twee gelijkgestemde zielen, sterk maar fragiel, die allebei slechts één doel voor ogen hadden: vooruitgang boeken.
Sam wilde weer rechtop kunnen zitten en zonder hulp staan, Penguin wilde boven de bomen vliegen, dwars door het wolkendek heen.

Voor wie is dit boek?

Wanneer je moe bent van alle uitdagingen die het leven je voorschotelt, of wanneer je behoefte hebt om te lezen over de grootsheid van de mens, dan is Penguin Bloom jouw boek. Het boek is een prachtig kado om te geven aan iemand waar je van houdt.
— Janet

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

207
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.