Recensie: Charlotte de Monchy – Zes maanden zonder

Recensie: Charlotte de Monchy – Zes maanden zonder


Als je op je achtentwintigste in een kamertje bij je zus woont, je uit verveling met je baas slaapt en je op je werk het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing zit te kijken op je ipad, weet je dat het tijd is voor een rigoreuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.
Een gehucht in Ierland lijkt Robin de perfecte locatie om haar weddenschap te winnen. Ze neemt zonder aarzelen een baantje aan als kindermeisje in het slaperige Granmoore, maar binnen tien minuten krijgt ze al ruzie met haar werkgever, en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan een beter plan. De impulsieve beslissing brengt haar onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

ISBN: 9789 022 569 634 – Meulenhoff boekerij – Aantal pagina’s: 317


*****

5 van de 5 sterren — Lisanne


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Heerlijke romantische komedie om bij weg te dromen.’

Hoofdpersonages

*****

Robin is achtentwintig en woont bij haar zus in Amsterdam. Uit verveling slaapt ze met haar baas en zoekt ze geen eigen woonruimte. Als ze geen baan meer heeft en uit huis gezet wordt, gaat ze opzoek naar dat gene waar ze goed kan nadenken. Robin wordt voorgespiegeld als een chaotische jonge vrouw die de balans in haar leven totaal kwijt is. Door een weddenschap aan te gaan om zes maanden geen seks en geen alcohol te drinken hoopt zij alles weer op de rit te krijgen. Maar daarvoor gaat ze wel eerst naar een gehucht in Ierland om als kindermeisje aan de slag te gaan. En ook hier is niet alles wat het lijkt.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is vanaf het begin gelijk vrolijk en luchtig. Geen zware kost, maar een makkelijk weg te lezen boek vol humor en romantiek. Je voelt vanaf het begin af aan dat alles in dit boek uiteindelijk zal goed komen.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

Luchtig, zonder poespas met een vrolijke en grappige toon. In dit boek zal je lachen om de personages maar ook heerlijk wegzwijmelen bij de romantische gedeelten. Wie wil er nou niet een werkgever die goodlooking, en daarbij ook nog een dierenarts is!
— Lisanne

Passage uit het boek

‘Jij hebt een goede baan, je woont leuk, je leven is op orde…’
‘Ik heb ruzie met mijn vader, ik woon in zijn huis in een dorp waar ik het liefst nooit meer terug gekomen was’.
‘Maar de kern zit goed, daar gaat het om.’
‘Grappig, dat vind ik juist bij jou. Ook al weet je nog niet precies wat je wilt. Je kunt goed relativeren, hebt zelfspot. Jij kent jezelf en probeert te veranderen.’
‘Door geen seks te hebben en te vertrekken naar een ander land. Hoe treurig is dat?’
‘Het gaat er toch om dat je probeert vaste patronen die je leven negatief beïnvloeden te doorbreken? Dat is toch mooi?’
‘Prachtig!’ Robin legde zo sentimenteel mogelijk haar handen over haar hart.

Leesvoorschrift

13-sneeuw

Dit boek lees je het liefste op de bank ’s winters met een kop thee weggekropen onder een dekentje. Of heerlijk om mee te nemen op vakantie als een echt feel good boek!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

317 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.