Recensie: Christine Carter – Niets meer aan doen

Recensie: Christine Carter – Niets meer aan doen


Vaak wordt gedacht dat alleen grote veranderingen je leven beter kunnen maken: een nieuwe baan zoeken, nu echt vier keer per week naar de sportschool, een ander huis kopen. Maar Christine Carter, wetenschapper op het gebied van geluk, weet uit onderzoek en uit eigen ervaring: het zijn juist de kleine dingen die het doen. Kleine veranderingen zijn makkelijker uit te voeren en zorgen ervoor dat je in de juiste stand komt te staan, een flow waarin alles vanzelf lijkt te gaan met het grootste gemak. En nee, daarvoor hoeft je smartphone niet de deur uit of je leven helemaal te worden omgegooid. In Niets meer aan doen deelt Christine wetenschappelijke onderzoeken, persoonlijke verhalen en praktische, haalbare tips waarmee je een vrolijker, productiever en relaxter mens wordt.

ISBN: 9789 022 573 679 – Boekerij – Aantal pagina’s: 352 – Zelfhulpboeken


*****

5 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘De sleutel tot geluk? Pas je kleine tandwielen aan om de grote mee te laten draaien. Zo krijg je blijvende, nieuwe gewoontes die voor meer geluk zorgen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek is uitermate geschikt om nieuwe gewoonten aan te leren. Wil je (meer) sporten of mediteren, of een andere goede gewoonte in je dagelijkse schema invoeren? Met de makkelijke tips van Christine slaag je gegarandeerd. Je hoeft er niet eens zoveel voor aan te passen, juist niet. En dat maakt het voor iedereen een haalbaar doel. Je leert dat een groot en ambitieus doel eerst in kleine stukjes gehakt moet worden, zodat je aan de kleine ‘tandwielen’ gaat werken, zodat uiteindelijk je grote doel in zicht komt.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Ondanks dat Christine een wetenschapper is, schrijft ze in duidelijke gewone mensen taal. De moeilijk te begrijpen vaktaal laat ze gelukkig achterwege. Ze wisselt interessante resultaten uit onderzoeken af met haar eigen ervaringen, wat haar verhaal fijn maakt om te lezen.
— Luus

Passage uit het boek

Wanneer je door het leven gaat alsof je dag na dag de ene marathon na de andere rent, is het eerlijk gezegd geen wonder dat het bestaan je zwaar valt. Over echte marathons weten we dat lopers na een race een heel protocol volgen om te herstellen. Ze krijgen medische en andere ondersteuning die helpt de schade aan hun lichaam te repareren, en ze weten dat ze tussen wedstrijden weken of zelfs maanden moeten uitrusten. Voor onze dagelijkse ‘marathons’ kennen we dergelijke ondersteunende maatregelen niet. In plaats van zonder herstelperiode ertussenin de ene ‘marathon’ na de andere te lopen kun je ook leren om het natuurlijke ritme van je dagen en je leven te volgen. Je kunt leren om meer te leven als een olijfboom, die honderden jaren olijven produceert, dan als je iPhone, die erop is gebouwd om slechts een paar jaar mee te gaan. Je kunt het leven benaderen als een schooldag, waarop je op voorspelbare momenten werkt, leert, produceert en creëert, en op even voorspelbare momenten tijd hebt voor spel, rust en herstel. Net als op school las je pauzes in.

Voor wie is dit boek?

Wat een hoop informatie in dit boek! Zeer veel wetenschappelijke informatie uit onderzoeken, verschillende onderwerpen en ook veel persoonlijke ervaringen. Er zijn meer boeken op de markt die over het onderwerp geluk gaan. Dit boek vind ik een van de meest complete. Wil je dus alles over geluk weten, van a tot z? En hoe jij je leven kunt veranderen – op elk vlak – hoe dit te bereiken? Dan is dit zeker jouw boek.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.