Recensie: Ivy Pembroke – Jack de straathond

Recensie: Ivy Pembroke – Jack de straathond


Jack is een tevreden straathond – geadopteerd door alle bewoners van Christmas Street. Of is het andersom? Voor Sam, die na de dood van zijn vrouw terug naar Londen verhuist, vormt Jack het onofficiële welkomstcomité van de straat. Voor Sams zoontje, Teddy, is de pluizenbol een broodnodige vriend.
Maar Christmas Street is niet meer wat het ooit was volgens Bill, de oudste en hardst mopperende bewoner. Hij kan zich herinneren hoe iedereen er samenleefde. Nu leven de mensen langs elkaar heen, zonder echt contact te maken.
Terwijl Sam en Teddy beginnen te wennen aan hun nieuwe huis, brengt de viervoetige charme van Jack alle bewoners van de straat steeds een beetje dichter bij elkaar. En door een kleine goede daad kan het zo maar zijn dat Christmas Street verandert in een plek vol mooie, blijvende herinneringen…

ISBN: 9789400512054 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 384 – Feelgoodroman


*****

1 van de 5 sterren – Tineke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit boek heeft mijn verwachtingen niet waar gemaakt.’

Hoofdpersonages

*****

Jack is een straathond die heel begaan is met de mensen die leven in Christmas Street en probeert hen dichter bij elkaar te brengen. Meestal hangt Jack rond bij een oude, zeurderige man. Echter heeft Jack bij verschillende huizen etensbakjes staan, hij heeft geen vast baasje.
De enorme hoeveelheid personages in het boek maakte dat ik het verhaal heel erg moeilijk kon volgen. Op een gegeven moment wist ik namelijk niet meer wie welk personage nou precies was. Dit maakte het enorm moeilijk door het boek heen te komen.
— Tineke

Sfeer

*****

De verhaallijn is moeilijk in te komen en het is ook niet makkelijk om alle personages te onthouden, je kan moeilijk je hoofd erbij houden. Het boek pakte mij helaas niet. Ik kreeg geen fijn gevoel bij het lezen van het boek, omdat er naar mijn idee nogal een opgelaten sfeer hing. Ik kon mij niet vinden in de, op mij overkomende, ouderwetse sfeer. Zo kon de oude man moeilijk met veranderingen omgaan en kon ik mij totaal niet vinden in hoe hij met de situaties omging, waardoor er toch een wat drukkende sfeer bleef hangen, wat ik jammer vond.
— Tineke

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is van de hak op de tak en er zijn veel te veel mensen die in het begin moeten worden voorgesteld. De auteur blijft veel in het voorstellen hangen, waardoor het boek erg langdradig blijft. Het duurt heel erg lang voordat het verhaal op gang komt. Naar mijn idee komt het verhaal helemaal niet op gang. Het is niet vlot geschreven, en kon mij niet overtuigen om door te lezen. De vele personages en omschrijvingen maken het erg moeilijk om bij het verhaal te blijven.
— Tineke

Passage uit het boek

‘‘Wat wil je?’ snauwde de oude man. ‘Hallo meneer Hammersley,’ piepte Teddy vrolijk.
Jack blafte en kwispelde met zijn staart, terwijl hij tussen alle benen door kroop.
‘Voorzichtig,’ zei Sam, terwijl hij probeerde de hond te pakken voor hij de oude man omverwierp.
De oude man zei: ’Ik kan wel met de hond omgaan!’ ‘Oké,’ zei Sam terwijl hij instinctief een stap achteruit zette van deze kwade man.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek op de bank met niemand om je heen, omdat je wel even de rust nodig hebt om in dit boek te komen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.