Recensie: Jill Mansell – Lang leve de liefde

Recensie: Jill Mansell – Lang leve de liefde


Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.
Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler, die op de vlucht is voor de gevolgen van zijn roem. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom is het voor haar dan zo belangrijk hoe Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend die altijd voor haar klaarstaat, daar over denkt?

ISBN: 9789 024 567 317 – Luitingh Sijthoff – Aantal pagina’s: 333 – Roman


*****

5 van de 5 sterren — Lisanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vanaf de eerste zin wordt je meegezogen in het verhaal over Lily.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek gaat over de vijfentwintigjarige Lily Harper die door de laatste brief van haar overleden moeder opzoek gaat naar haar jeugdliefde. Terwijl ze druk is met deze zoektocht ontmoet ze de acteur Eddie die zich verstopt voor de hectiek van het acteren, en is haar jeugdvriend Dan er ook nog. Aan zijn mening hecht ze veel waarde. Lily is een fantastisch personage om over te lezen.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is luchtig. De komische anekdotes in combinatie met romantische scenes maken het verhaal luchtig en makkelijk te lezen. Je kan helemaal weg zwijmelen bij de leuke acteur en de grappige jeugdvriend van Lily. Terwijl Lily zelf ook voor allerlei leuke momenten zorgt.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven en makkelijk te lezen. Doordat het luchtig is geschreven zat ik gelijk in het boek, en kon ik het niet meer weg leggen. De wisselende scenes zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor je niet hoeft na te denken wat er daarvoor gebeurt was.
— Lisanne

Passage uit het boek

Ik ben jarig. Ik ben vijfentwintig!
En een grote bofkont…
Ze stapte uit bed in de wetenschap dat er voor haar kamerdeur een dienblad zou staan. Dat stond er altijd; het was een traditie geworden.
En ja hoor, op het donkerrode tapijt stond in een klein zilveren vaasje, een glas verse jus d’orange, een dichte envelop en een klein, plat pakje in een zilver met geel gestreept cadeaupapier met krullerige zilveren lintjes eromheen.
Van haar moeder.
Lily bukte zich om het dienblad op te pakken en liep ermee haar kamer in, waar ze het voorzichtig op het nachtkastje neerzette. Beneden hoorde ze iemand lopen, gevolgd door het geluid van rinkelend serviesgoed, mompelende stemmen, deuren die open- en dichtgingen.
Maar dit was privé, iets tussen haar moeder en haar. Samen.

Leesvoorschrift

zomer-witte-wijn

Dit boek is ideaal voor de zomer. Romantiek en een warm zonnetje met een glaasje wijn. Wat wil een mens nog meer.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

333 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.