Recensie: Laura Janssens – Philippe en Giovanni overwinteren

Recensie: Laura Janssens – Philippe en Giovanni overwinteren


De eerste blaadjes vallen en de temperatuur schreeuwt om dikke frakken en ovenschotels: het najaar staat weer voor de deur! Philippe en Giovanni, de twee olijke hamsters die ieders hart weten te veroveren, kijken reikhalzend uit naar deze periode.

In dit boek neemt het duo je mee in hun herkenbare beslommeringen: van urenlang zoeken naar een perfecte bingeserie tot goede voornemens maken waar je je toch nooit aan houdt en excuses zoeken om de kerstboom te laten staan.

Naast hilarische cartoons bevat het boek ook tal van spelletjes en puzzels die je urenlang plezier en vertier zullen bezorgen. Perfect als cadeautje onder de kerstboom of als een welverdiend geschenkje voor jezelf. Eén ding is zeker: dankzij Philippe & Giovanni overwinteren is de winter nog nooit zo fijn geweest!

ISBN: 9789464341355 – Uitgeverij Vrijdag – Aantal pagina’s: 96 – Graphic novel


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Philippe en Giovanni voelen een beetje als mijn virtuele huisdieren en ik zou het nooit meer anders willen.’

Hoofdpersonages

*****

Kroketjes-liefhebber Philippe beleeft samen met zijn ietwat gestrestere metgezel Giovanni de meest herkenbare situaties. 8 graden en het zonnetje buiten? Uiteraard is het dan terrasweer! Niet weten welke serie je moet kijken tijdens het eten en net zo lang wachten tot het eten koud is (of jullie verhongerd zijn)? Philippe en Giovanni doen het je zo na, of zelfs voor.
Deze olijke hamsters heb ik voor altijd in mijn hart gesloten en het is dan ook mijn levensdoel om alles te lezen over hun avonturen.
— Nienke

Illustraties

*****

Laura’s illustraties kunnen worden beschreven als vrolijk, sprekend en humoristisch. De grappen komen altijd scherp over en zijn dan ook goed gevonden. We kunnen ons allemaal wel herkennen in de gevatte strips.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

De humor die door de pagina’s heen schemert, vind ik echt fantastisch om te lezen. De grappen zijn gevat, raak en weerspiegelen het dagelijkse leven enorm goed. Dit is ook duidelijk te zien tussen de verschillende taferelen die afspelen.
En wees nu eerlijk, een hamster die ‘wat de fok’ zegt en gek is op kroketjes, het kan toch niet beter worden?
— Nienke

Passage uit het boek

Leesvoorschrift

Heb je last van een winterdepressie? Pak dan snel dit boek erbij. Gegarandeerd dat je dag een stukje beter wordt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

96
pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.