Recensie: Linde Faas – Ergens in de sneeuw

Recensie: Linde Faas – Ergens in de sneeuw


Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van Sofie. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.
Als Sofie door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die Sofie meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.
Ineens krijgt Sofie een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader…

ISBN: 9789047713692 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Eindeloos genieten van betoverende prenten met een krachtige boodschap in het verhaal.’

Verhaallijn

*****

Het zijn de feestdagen en iedereen is in de feeststemming, behalve één huis. Sofies vader is te druk om zich bezig te houden met kerstversiering, dus gaat Sofie zelf op pad. Ze komt een eland tegen en samen gaan ze naar het bos waar ze een prachtig winterwonderland tegenkomen. Het enige wat nog ontbreekt is haar vader.
— Nienke

Illustraties

*****

Ik kon eindeloos wegdromen bij de prachtige prenten. Wat een droom om naar te kijken. Zo ontzettend kunstzinnig geschilderd. Alles is groot en Sofie en de eland zijn klein, net zoals Sofie zich ook voelt. De verhoudingen zijn perfect weergegeven. Elke keer wanneer je opnieuw naar de prenten kijkt, vind je wel weer iets nieuws.
— Nienke

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

Dit boek kan vanaf 4 jaar voorgelezen worden. Wat oudere kinderen kunnen zelf op avontuur gaan in het winterwonderland.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.