Recensie: Robert Galbraith – De Zijderups

Recensie: Robert Galbraith – De Zijderups


De Zijderups is het tweede deel in de Cormoran Strike serie. De detective krijgt de opdracht een vermiste schrijver op te speuren en terug te brengen naar zijn wat excentrieke vrouw. Hoewel zij denkt dat haar man niet ver kan zijn, komt Strike erachter dat de schrijver meer vijanden dan vrienden heeft gemaakt en zijn veiligheid op het spel staat.

ISBN: 9789022577240 – Boekerij – Aantal pagina’s: 608 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren — Iris


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

In één ruk uitgelezen

Hoofdpersonages

*****

De personages zijn de kracht van het boek. Ze zijn zo beschreven dat het lijkt of je ze echt kent. Hun drijfveren en verlangens zijn realistisch, wat ze erg geloofwaardig maakt. De hoofdpersonen, detective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott, ontwikkelen een complexe relatie terwijl ze de omstandigheden van de bizarre schrijver Owen Quine onderzoeken.
— Iris

Sfeer

*****

Hoewel het verhaal vrij luguber is op sommige momenten, is het geen horror-boek. De spanning ligt heel hoog, waardoor het moeilijk is weg te leggen. De sfeer drukkend en gespannen, maar nooit vervelend, en de ontdekkingen volgen elkaar zo snel op dat je wel door moet lezen.
— Iris

Schrijfstijl

*****

Galbraith (pseudoniem J.K. Rowling) beschrijft een situatie in slechts enkele zinnen, maar toch zie je het duidelijk voor je. De personages zijn de sterkste aspecten van het boek; deze zijn realistisch en goed te volgen. Het boek leest makkelijk weg, voornamelijk vanuit het oogpunt van Strike, een stugge maar sympathieke einzelganger.
— Iris

Passage uit het boek

“No milk, gone out for breakfast, then to Hamleys, want to beat crowds. PS Know who killed Quine.”

Leesvoorschrift

16-vrieskou

Dit boek is perfect om te lezen tijdens lange winteravonden met een kop warme chocolademelk. Nog beter is het tijdens je vakantie, zodat je het in één ruk uit kunt lezen

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

608 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.