Recensie: Toni Coppers – Offer

Recensie: Toni Coppers – Offer


In de Ardennen, in het oude woud van Anlier, wordt het lichaam gevonden van een jonge vrouw die op gruwelijke wijze om het leven gebracht werd. Vijf jaar eerder werd, in datzelfde woud, een andere jonge vrouw vermoord en twee andere meisjes verdwenen er spoorloos. De vraag rijst uiteraard of er een verband is tussen de huidige moord en deze zaken uit het verleden.

De lokale recherche krijgt bij het moordonderzoek de hulp van Interpol, met name van Sara Cavani. Zij roept op haar beurt de hulp in van haar goede vriend en ex-collega Alex Berger. Zullen ze er samen in slagen om de moordenaar te vatten en om te voorkomen dat er nog andere slachtoffers vallen? Zal het enorme woud zijn duistere geheimen prijsgeven?

ISBN: 9789463938396 – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – Aantal pagina’s: 340 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Offer is een spannende thriller waarin ook de emoties van de hoofdpersonages tot hun recht komen.’

Hoofdpersonages

*****

Alex Berger is een gewezen rechercheur. Zeven jaar geleden, tijdens de beruchte aanslagen in Parijs, kwam zijn vrouw om het leven. Sedertdien leeft hij teruggetrokken en verdient hij de kost min of meer als detective, maar er is weinig dat hem nog echt interesseert of raakt.
Sara Cavani is een heel goede vriendin van Alex en tevens een oud-collega. Zij is degene die hem troost biedt als het verdriet om het verlies van zijn vrouw hem dreigt te overweldigen.
Sara werkt nu voor Interpol. Als zij de opdracht krijgt om te assisteren bij een moordonderzoek vraagt ze Alex om haar te helpen. Het wordt een moeilijke opdracht voor Alex. Het donkere, enorme woud confronteert hem met zijn angsten en demonen uit het verleden.
Commissaris Roos Collignon heeft de leiding bij het onderzoek naar de moorden op de jonge vrouwen. Zij en Alex zitten niet alleen professioneel op dezelfde golflengte.
— Marita

Sfeer

*****

Offer is opnieuw een spannende thriller van de hand van Toni Coppers. Het boek boeit vanaf de eerste bladzijde. Niet alleen je nieuwsgierigheid naar de afloop van het moordonderzoek zet je aan om verder te lezen. De verhoudingen tussen de verschillende personages zijn even intrigerend.
De schrijver zet je regelmatig op het verkeerde been als je tracht te gokken wie de misdadiger zou zijn. Het slot van het boek zag ik dan ook totaal niet aankomen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Toni Coppers slaagt erin om de spanning in Offer stapsgewijs op te bouwen. Je raakt langzaamaan vertrouwd met de verschillende personages waardoor je meer en meer betrokken raakt bij het verhaal.
Door de manier waarop de schrijver beschrijft welke gevoelens dit woud kan oproepen bij wandelaars kreeg ik het gevoel dat de schrijver het woud van Anlier goed kent en er zelf van onder de indruk is
— Marita

Passage uit het boek

‘Er wordt niets gezegd onderweg, maar geen van beiden lijkt dat erg te vinden. De sfeer is zacht en, mochten ze niet voortdurend met het dode meisje in hun hoofd zitten, bijna aangenaam. Er lijkt ongemerkt een soort van kalme verstandhouding te zijn gegroeid die maakt dat Roos hem in niets wil forceren en Alex daardoor zijn waakzaamheid kan laten vallen. Het zorgt ervoor dat ze allebei rustiger en meer ontspannen zijn in elkaars nabijheid.
Het huis in Habay staat in een zijstraat en kijkt uit op de uitgestrekte opslagplaats van een bouwfirma. Om de zoveel meter staat er een lantaarnpaal tussen de ladingen stenen, cement en stapels hout in allerlei maten en soorten. De voorgevel van de woning baadt in het licht, terwijl de hemel en alles rondom het huis inktzwart is. Alex herinnert zich een bekend schilderij van de surrealist Magritte waarop exact hetzelfde staat maar dan omgekeerd: daar staat de gevel in de nacht terwijl het voor de rest klaarlichte dag is.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen, op een zonnige najaarsdag, na een wandeling door een herfstbos, zodat je je kan inleven in het plot en in de gevoelens van de personages.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

340 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.