Recensie: Rocio Bonilla – Ik verveel me zo

Recensie: Rocio Bonilla – Ik verveel me zo


Minimoni is een kind dat elke dag enorm druk is. Behalve op zondag, dan verveelt het kind zich heel erg. Het kind zoekt hulp bij allerlei dieren. Elk dier wordt gevraagd wat er te doen is tegen verveling. Zal er een dier zijn die een goed idee heeft?

ISBN: 9789044836776 – Clavis Uitgeverij – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een geweldig prentenboek waardoor je leert dat verveling belangrijk is om je eigen fantasie te ontwikkelen.’

Verhaallijn

*****

Minimoni is elke dag enorm druk. Op maandag afspreken met vrienden, op dinsdag naar hockeytraining, op woensdag lezen in de bibliotheek, op donderdag schilderles, op vrijdag op bezoek bij oma, op zaterdag uitstapjes, maar op zondag is er helemaal niks te doen. Elk kind herkent het waarschijnlijk wel dat hij of zij zich verveelt. In dit boek leer je de mooie kant van verveling, want hierdoor krijg je in je hoofd ruimte om te fantaseren en op allerlei plekken te belanden. Kinderen moeten tegenwoordig al zoveel en hebben hier dus nog amper tijd voor.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in dit boek zijn erg mooi en kleurrijk. Ze zitten vol met details en wanneer je alleen naar de prenten kijkt zonder de tekst te lezen, kun je dit verhaal eigenlijk al begrijpen. Wanneer je extra goed naar de prenten kijkt, zie je op de prent van de kamer van de hoofdpersoon zelfs alle dieren waar ze langs is geweest! Er is in de illustraties een mooie afwisseling gemaakt tussen illustraties over de hele spread en illustraties van een enkele pagina. Deze afwisseling maakt het boek erg speels.
— Eline

 

Stukje uit het boek

‘Wat kan ik doen om me niet te vervelen? Ik weet iets! Ik kan het aan de muis vragen die achter het rode deurtje woont! Maar Muis weet het ook niet.’

Voor wie is het boek?

Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar die zich weleens vervelen, of die het zo druk hebben dat er geen ruimte meer is voor verveling.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 kort verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.