Recensie: Annejet van der Zijl – De Amerikaanse prinses
Op 15 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd – aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt.
“De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad” zoals Allene door de societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook veel vóór zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.
ISBN: 9789 021 400 730 – Uitgeverij Querido – Aantal pagina’s: 278
4 van de 5 sterren — Joke
Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.
Start!
Recensie in één zin
‘Een persoonlijk verhaal van een weids en fascinerend leven van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen weg te volgen.’
Hoofdpersonages
Allene Tew, een vrouw met doorzettingsvermogen en veerkracht, die ondanks tegenslagen en verlies van dierbaren, anderen probeert te helpen.
— Joke
Sfeer
Het verhaal speelt zich afwisselend af in Amerika en Europa en de lezer krijgt de sfeer mee van de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële revolutie en twee wereldoorlogen.
— Joke
Schrijfstijl
Annejet van der Zijl heeft op een zeer boeiende manier een biografie geschreven die leest als een roman en niet als non-fictie. De vele namen en feiten die voorbij komen horen daarbij en maken het allemaal heel interessant.
— Joke
Passage uit het boek
Groen – dat was de kleur van het landschap van Allenes jeugd. Van het tere groen in de lente, als de jonge blaadjes zich als vitrage over de bomen uitspreiden, tot het donkere, zware groen van het gebladerte in de nazomer. Van het felle groen van de beuk tot het grijzige blauwgroen van de spar, met daartussen de weer heel andere tinten van kastanjes, esdoorns, kersen en walnootbomen, berken – het geheel als één natuurlijke arboretum gedrapeerd over de heuvels rond het Chautauquameer.
‘Zo begint het boek……..maar als het boek uit is raad ik aan de proloog nog eenmaal te lezen.’ — Joke
Leesvoorschrift
Geschikt voor de meeste temperaturen. Lees dit boek in een comfortabele stoel en zorg voor niet al te veel afleiding.
Voor vrouwen of mannen?
75%
25%
Hoe dik is de pil?
Ga je dit boek lezen?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen