Recensie: Diverse auteurs – Nieuwe horizon

Recensie: Diverse auteurs – Nieuwe horizon


Een bundel met verhalen, allemaal met een futuristisch tintje en geschreven voor young adults. Wat als je voor elk klein vergrijp al de doodstraf zou krijgen, het concept reality TV iets te ver door zou schieten naar een dystopie, of je genen verregaand gemanipuleerd zouden worden? In deze verhalen word je door ruimteprinsessen meegenomen naar de sterren, worden er handelsoorlogen uitgevochten, wagen mensen het om hun veilige wereld te verlaten en winnen ze ondanks barre omstandigheden elkaars hart. Durf jij voorbij de nieuwe horizon te kijken?

ISBN: 9789492585936 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 257 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zeven verschillende verhalen, elk met een duistere blik op de toekomst.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek bestaat uit zeven verschillende verhalen van elk maximaal 50 bladzijden. In ‘Nieuwe horizon’ waren dus ook veel hoofdpersonages.
Zo had je prinses Mingze die undercover gaat als een jongen in ‘In Mulans voetsporen.’ De hele wereld denkt dat ze dood is en dus doet ze alsof ze een jongen is genaamd Ping.
Vlasta, een jonge vrouw in ’15 Minuten’. Het algoritme heeft berekend dat er vandaag iets bijzonders gaat gebeuren in haar leven en dus wordt ze een hele dag achtervolgd door camera’s.
Lynn, een scholiere in ‘Een zoektocht naar perfectie’. Lynn haar genen zijn zo gemanipuleerd dat ze perfect moet zijn. Echter laat een nieuwe klasgenoot haar inzien dat ze juist niet perfect is.
Melchior, een jongen die in opleiding is om ruimteschepen te repareren in ‘De diamanten eeuw.’ Zodra het Nederlandse ruimteschip de Hr. Ms. Prinses Alexia in nood is moet hij daarheen om te helpen. Zo belandt Melchior in een oorlog tussen Nederland en Engeland.
Vince, een jongen die zijn oudere broer is verloren aan illegale races in ‘Onder duizend holografische vissen.’ Langzaam glijdt Vince in hetzelfde criminele circuit dat zijn broer Victor fataal is geworden.
Grace, een scholiere in ‘Uit de gratie.’ Grace leeft in een wereld waar je voor elk misdrijf punten krijgt. Zodra je de honderd punten hebt behaald, krijg je de doodstraf.
Zerra, een jonge vrouw in ‘Voorbij het schild.’ Na een meteorietregen wordt de stad Taulga beschermd door een schild. Niemand weet wat er achter het schild nog over is. Zerra krijgt de kans om in het lab te werken dat het schild heeft gebouwd. Zo komt ze er achter dat lang niet alles wat er gezegd wordt klopt.
— Annechien

Sfeer

*****

Doordat het zeven verschillende verhalen zijn is de sfeer ook elke keer anders. Alle verhalen hebben echter één ding gemeen. De toekomst is ontzettend duister en je moet continu op je hoede zijn. Er gebeuren vage dingen in de toekomst en de technologie is beangstigend.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Je kunt merken dat ‘Nieuwe horizon’ geschreven is door zeven verschillende auteurs. De diverse schrijfstijlen waren soms wel even schakelen, maar het was niet storend. Alle zeven de auteurs hebben hun eigen unieke schrijfstijl en elk heeft een mooi concept neergezet!
— Annechien

Passage uit het boek

‘Wanneer ik ontwaak, staart een gigantisch oog me aan. Nee, geen oog. Een camera. Een lens. Een… ‘Goedemorgen, Vlasta Millia’, tsjirpt Floticam 1. ‘Welkom bij de interessantste dag van je leven!’ Van schrik schiet ik rechtop, met mijn lichaam in een hoek van negentig graden. De grootste zwevende camerabal deinst soepel achteruit in respons op mijn beweging, terwijl vier andere toestellen rond mijn hoofd zoeven om mijn reactie te filmen. Nanocams.
Wow. Dus dan is dit echt…
‘Eh, goedemorgen?’
Ik slik, wensend voor een flacon water.
‘Goedemorgen, Vlasta Millia’, herhaalt Floticam 1 vrolijk. De lenst zoomt op me in.’

Leesvoorschrift

Lees ‘Nieuwe horizon’ op een avond, terwijl je onder een kleedje op de bank zit. Met wat drinken en wat lekkers erbij.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

257 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.