Recensie: Jeroen Windmeijer – Offer

Recensie: Jeroen Windmeijer – Offer


Sterre, Luna, Marcel en Kristian kunnen niet wachten om naar Castlefest te gaan. Maar op het fantasyfestival valt de groep al snel uit elkaar. Marcel voelt zich een echte Viking en heeft dezelfde extreme denkbeelden over vrouwen als Andrew Tate. Luna noemt zichzelf heks en staat voor alles waar Marcel een hekel aan heeft. Kristian komt uit een gelovig gezin, waarin de rollen voor man en vrouw vastliggen, maar probeert zich daar juist van los te maken. Sterre worstelt met haar gevoelens voor Luna. Als Luna op de ochtend van het wickerman-ritueel spoorloos is verdwenen, slaan Sterre en Kristian alarm. Heeft Marcels vreemde gedrag iets met haar verdwijning te maken?

ISBN: 9789020654844 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 112 – Jeugdboek


*****

3 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal over een fantasy-event.’

Verhaal

*****

Offer vertelt het verhaal van de klasgenoten Sterre, Luna, Marcel en Kristian. Zij gaan met elkaar naar Castlefest, een fantasyfestival waar iedereen zichzelf kan zijn. Sterre en Luna zijn vriendinnen van elkaar, Kristian heeft een oogje op Luna. Marcel lijkt hier in eerste instantie wat buiten te vallen. Hij had een vriendschap met Kristian, maar die vriendschap is al eerder verwaterd. Dat ze nu met zijn vieren naar dit festival gaan, is omdat ze allemaal interesse hebben in dit evenement en bij elkaar in de klas zitten.
Dit was wat mij betreft wat ongeloofwaardig. Daarnaast vind ik het een gemiste kans dat je zo weinig te weten komt over de personages. Deels is dit natuurlijk omdat het boek relatief dun is, maar iets meer diepgang zou het verhaal wat mij betreft krachtiger maken.
— Eline

Het boek

*****

Offer bevat op de cover een mooie illustratie van een jonge vrouw. Dit zal één van de personages in het boek zijn. Mijn voorkeur zou zijn om alle vier de personages af te beelden op de cover.
Het boek bevat verder geen illustraties. Het is een stand alone verhaal.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Offer is, zoals eerder vermeld, beeldend geschreven. De schrijver zal naar alle waarschijnlijkheid meerdere malen Castlefest hebben bezocht, of zich er in ieder geval in hebben verdiept. Die kennis blijkt bij het lezen van dit boek.
Wel mis ik wat meer informatie over de personages om zo meer empathie voor hen te voelen.
Wat ik mooi vind, is de aandacht en nauwkeurigheid waarmee het evenement is beschreven. Hierdoor kon ik me goed inleven in de omgeving en zag ik het verhaal voor me. Ook is met veel aandacht de kleding van de bezoekers van het evenement beschreven.
— Eline

Passage uit het boek

‘Een man en een vrouw, beiden op blote voeten, traden naar voren. Hij zag eruit als een Viking, met een woeste baard en zijn lange haar in dreadlocks. Zij droeg een eenvoudige blauwe jurk, met een ruw gevlochten touw om haar middel. Hij hield zijn rechterarm schuin omhoog, zij haar linker. Zo omklemden ze samen twee fakkels, maar het leek alsof ze er maar één droegen. De vlammen smolten samen tot één grote vlam.
Hun blikken hielden ze strak gericht op het wild flakkerende vuur schuin boven hen, alsof ze gehypnotiseerd waren. Ze bleven stilstaan voor de rijshouten wickerman, die de vorm had van een zittende vrouw, en was versierd met kleurige linten.
Op de achtergrond speelde een band een lied waarvan de zangeres het refrein almaar bleef herhalen. De tienduizenden mensen op het grote veld zongen mee.’

Voor wie is het boek?

Offer is geschikt voor jongeren vanaf veertien jaar.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Offer leest het lekkerst weg als je in het zonnetje zit met je favoriete drankje. Wanneer je je op een camping bevindt, zal het verhaal nog meer gaan leven omdat de omgeving dan nog sterker overeenkomt met die in het boek.

112 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.