Recensie: Georgia Larson – De hond van Vincent van Gogh

Recensie: Georgia Larson – De hond van Vincent van Gogh


Vincent van Gogh is een kunstenaar die niet weet wat hij moet schilderen, totdat een ondeugend hondje hem laat zien dat hij overal inspiratie kan vinden. Kijk mee naar de achtervolging van Vincent en zijn hond Zonnetje. Ontdek zo een paar prachtige schilderijen van Vincent van Gogh.

ISBN: 9789048322169 – Veltman Uitgevers – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig prentenboek voor (aanstaande) kunstliefhebbers.’

Verhaallijn

*****

De hond van Vincent van Gogh vertelt het verhaal van de bekende kunstenaar. Hij heeft op dit moment geen inspiratie voor het maken van een nieuw schilderij. Hij besluit om op zoek te gaan naar inspiratie. Wanneer Vincent bijna wil gaan schilderen, komt er een eigenwijs hondje voorbij. Dit hondje pakt het penseel van Vincent, waardoor het weer niet lukt om te gaan schilderen. Vincent gaat de hond achterna en zo zorgt het hondje ervoor dat Vincent op allerlei plaatsen komt waar hij inspiratie opdoet voor een nieuw schilderij.
De schilderijen die hieruit zullen zijn voortgekomen zie je op de laatste pagina in dit prentenboek. Daarbij staat de titel van het schilderij en het jaar waarin het gemaakt is.
— Eline

Illustraties

*****

De hond van Vincent van Gogh is prachtig geïllustreerd in de stijl van de schilderijen van Vincent van Gogh. De stijl is direct al terug te zien in de illustratie op de cover en gaat gedurende het boek op deze manier verder.
De kleuren zijn helder en geven het boek een mooie uitstraling.
— Eline

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

De hond van Vincent van Gogh is geschikt voor iedereen die van kunst houdt, maar ook die meer van kunst wil weten. Vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.