Recensie: Anita Nauta – Zeker van haar zaak

Recensie: Anita Nauta – Zeker van haar zaak


Amber zet zich met hart en ziel in voor haar vintagewinkel in de Oude Stad van Alkmaar. In haar knusse boetiek verkoopt ze de meest prachtige kleding en accessoires, maar ondanks haar inspanningen verlopen de zaken moeizaam.

Om even uit te waaien en aan haar zorgen te ontsnappen, vertrekt Amber voor een weekend naar Zeeland. Daar loopt ze Vincent tegen het lijf: een stoere man en de alleenstaande vader van Merel. Amber voelt zich direct tot hem aangetrokken, maar houdt bewust afstand. Een nieuwe relatie is het laatste wat ze wil en bovendien gaat al haar aandacht naar de winkel – ze heeft helemaal geen tijd voor de liefde! Merel, de dochter van Vincent, heeft echter andere plannen: zij gunt haar vader alle geluk van de wereld en is vastbesloten om het lot een handje te helpen. Durft Amber zich over te geven aan de liefde?

ISBN: 9789059901049 – Uitgeverij Boekerij- Aantal pagina’s: 236 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Zeker van haar zaak is een debuut dat perfect wegleest op de momenten dat je niet al te veel na wilt denken.’

Hoofdpersonages

*****

Amber is haar dromen achternagegaan en is een winkel in vintagekleding en accessoires gestart. Ondanks dat ze haar hart en ziel in de winkel stopt, gaan de zaken niet zoals ze gewild of gehoopt had. Ze kan bijna niet aan haar financiële verplichtingen voldoen en haar ouders springen regelmatig bij.
Wanneer ze dan ineens Vincent ontmoet, is ze meteen verliefd op hem. Toch is ze terughoudend, want hoe moet je daten en leuke dingen samen met iemand doen als je zelf niet eens de weekboodschappen kan betalen? Amber besluit er toch voor te gaan en Vincent biedt zijn hulp aan. Samen proberen ze de zaken van Amber online voort te zetten en dit is een succes. Niet alleen de winkel van Amber wordt een succes, ook zij samen zijn dit.

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn sympathie voor Amber wisselend is tijdens het verhaal. Ik heb enorme waardering voor haar omdat ze haar dromen achternagaat en een winkel start. Wanneer deze dan niet draait zoals verwacht, probeert ze daar wel alles aan te doen. Amber maakt er ook geen geheim van dat ze geldzorgen heeft, maar wanneer ze dan ineens een groter bedrag ontvangt van haar ex, gaat ze naar de winkel en koopt de meest luxe en dure dingen. Op dat gebied is mijn sympathie wat minder, haar dramagehalte komt soms naar voren in het boek.
— Kaylee

Sfeer

*****

Amber is het geloof in de liefde verloren door haar laatste relatie. Omdat ze zichzelf wil redden stopt ze haar ziel en zaligheid in haar winkel. Wanneer ze dan ineens Vincent ontmoet, weet je meteen dat hij een grote rol gaat spelen in het verhaal en dat er liefde in de lucht hangt. Toch gaat deze romance niet zonder slag of stoot!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Zeker van haar zaak leest prima weg. Anita heeft een leuk en verrassend verhaal geschreven met onderwerpen die jonge vrouwen aanspreken. Verwacht echter niet al te veel van het verhaal, het is het ideale boek om even te lezen voordat je gaat slapen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik gaf me over aan zijn zachte strelingen en zijn warme lijf dat zo rustig en beheerst zijn liefde aan mij toonde. Zou het verlies van zijn wilde haren ook het einde zijn van onze onstuimige vrijpartijen? Of was dit een nieuwe fase in onze relatie? Misschien moest ik het gewoon allemaal maar laten gebeuren. Ervan genieten en er geen vragen bij stellen. Dankbaar zijn dat mij dit overkwam, zonder dat ik erom gevraagd had. Het cadeau van het universum met net zo veel liefde en genegenheid ontvangen als waarmee het mij werd gegeven.’

Leesvoorschrift

Trek je dikste pyjama aan, kruip onder de dekens in bed en laat het licht van de maan door de gordijnen schijnen. Sla dit boek open, lees een paar hoofdstukken en merk dat je langzaam in slaap begint te vallen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.