Recensie: Sara Debulpaep & Jasmine Luycx – Mijn peuter

Recensie: Sara Debulpaep & Jasmine Luycx – Mijn peuter


Stap binnen in de fascinerende wereld van je peuter. Mijn Peuter neemt je mee op een boeiende reis door het ouderschap en biedt, samen met het boek Mijn Baby, een diepgaand begrip van de eerste duizend dagen van je kind. Ontdek de wetenschap achter de ontwikkeling van het peuterbrein en krijg waardevolle inzichten in denkvermogen, tijdsbeleving, temperament en emotionele groei.
Mijn Peuter behandelt essentiële onderwerpen zoals slaap, voeding, groei en belangrijke mijlpalen. Van de komst van een broertje of zusje tot de overgang naar school en het omgaan met andere veranderingen, dit boek voorziet je van de kennis en handvatten om de terrible two-fase met glans te doorstaan.

ISBN: 9789401495684 – Uitgeverij Lannoo- Aantal pagina’s: 272 – Zelfhulpboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bomvolle gids met een schat aan informatie voor ouders en professionals met een peuter.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Wanneer je Mijn peuter leest, zul je meer leren over allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdsfase. Je leest onder anderen over het ouderschap vandaag de dag, het brein van de peuter, hoe je peuter eet en groeit, je peuter en slaap en nog veel meer. Het hoofdstuk waar ik persoonlijk het meest aan heb gehad, is het hoofdstuk over eten. Met mijn peuter is het op dit moment regelmatig een strijd aan de eettafel. Dankzij Mijn peuter kan ik hier nu beter mee omgaan en het gedrag ombuigen.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Mijn peuter is geschreven door twee professionals mét kinderen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je veel wetenschappelijke informatie kunt lezen en dat dit is gekoppeld aan de eigen ervaringen. Regelmatig is in een kader de ervaring van één van de moeders opgenomen. Dit maakt het boek menselijker en maakt dat de theorie door middel van een concreet voorbeeld nog beter blijft hangen.
— Eline

Passage uit het boek

‘Qua kleur is rood evolutionair gezien een kleur die we lekker vinden. Denk maar aan frambozen of bessen. Meestal is rode voeding zoet, maar ook veilig om te eten, op giftige rode bessen na natuurlijk. Ze levert ook suiker aan, en dat is een energiebron die we nodig hebben. Bij iedereen is aangeboren dat we zoete smaken aangenaam vinden en bittere smaken onaangenaam. Ook dat heeft een evolutionaire oorsprong: iets wat bitter smaakte, was vaak giftig.
Het is ook om die reden dat kinderen echt moeten leren welke bittere smaak ‘veilig’ is om te eten en welke niet. Kinderen vermijden van nature irriterende stoffen, en die zijn mogelijk bitter, maar ook pikant. Ook dat is dus iets wat je kind moet ‘leren’ eten. Hoe doe je dat in de praktijk? Vanaf één jaar mag een kind alles eten. Ga samen aan tafel en laat je kind oefenen met alle smaken door hem genoeg te laten proeven.’

Voor wie is dit boek?

Mijn peuter is geschikt voor iedere ouder met een peuter en professionals die werken met peuters.
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.