#bookwormproblems

#bookwormproblems


Een boekenwurm zijn is fantastisch. Je baant je een weg door verschillende werelden, sluit vriendschappen met personages, gaat op avontuur en geniet van de verschillende verhaallijnen. Toch zorgt het ook wel eens voor problemen. Op social media zijn deze problemen te vinden onder de hashtag #bookwormproblems, maar ik zal mijn irritaties en problemen op een rijtje zetten.

1. Je hebt net een goed boek uitgelezen en komt erachter dat er geen deel twee is en ook niet komt
Ik ervaar dit heel diep in mijn binnenste. Natuurlijk ben ik helemaal voor stand-alone boeken, maar soms lees ik zo’n goed boek dat ik gewoon wil dat er een vervolg is of komt. Zo las ik laatst De hemel in het ijs. Schitterend boek met een passend einde! Alleen één minpuntje: er is geen vervolg. Dan ben ik nog niet klaar met de wereld en wil ik juist dat het verhaal nog veel langer door gaat. Dit gebeurt vaker dan ik wil toegeven. Waar is de trilogie als ik ‘m nodig heb? Natuurlijk is het dan net het geval dat er ook nog geen fanfictie voor is. 😉

2. Geen ruimte meer over in de boekenkast
Ik geef het toe. Mijn boekenkast is vol, maar dan ook goed vol. Zo vol zelfs dat ik nu maar gewoon aan het stapelen ben en het een beetje een rommeltje is. Mensen zeggen wel eens: “Waarom doe je dan geen boeken weg?” Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Ik wil ze houden. Ze horen namelijk bij mij en ik vind het fijn om ernaar te kijken en misschien later ook nog eens te lezen (we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren, maar ik blijf dromen). Tsja, moeten ze maar niet steeds goeie boeken uitgeven. Feit is, ik blijf een boekenverzamelaar. Het zit in me.

3. Ik moet dezelfde edities hebben
Laat ik jullie vertellen dat dit een klusje is. Ben ik ooit begonnen met een bepaalde editie van een serie, dan maak ik deze serie ook af in die editie. Dit is een feit. Ik ga niet midden in de serie over naar hardcover terwijl ik ben begonnen met paperback. De serie moet dezelfde afmetingen hebben en de overeenstemmende covers. Betaal ik dan meer hiervoor, dan is dit maar zo. Moet ik dan heel het internet afstruinen en boeken uit Australië halen? Ja, dit is eens voorgekomen – ik maak geen grapje – en het duurde heel lang voor de boeken er waren. Zo ver ga ik voor een kloppende serie. Gelukkig hebben we dan ook nog Marktplaats en Ebay.

4. De oneindige TBR* die ik waarschijnlijk nooit afkrijg in dit leven
Mijn TBR is gigantisch en blijft ook gigantisch, want in dit leven ga ik ‘m waarschijnlijk nooit meer afkrijgen. Dit is vooral het geval doordat ik schaamteloos boeken blijf toevoegen aan mijn TBR en er waarschijnlijk de eerste vijf jaar niet naar omkijk. Maar ook ga ik gewoon schaamteloos boeken lezen die niet eens op mijn TBR staan, omdat ze of net uit zijn of ze mij aanspreken en ik ze voor de eerste keer zie. Waarschijnlijk slokt mijn TBR mij ooit nog eens op, want de berg wordt steeds groter.

5. Nieuwe boeken kopen en oude boeken herlezen
Schuldig! Maar goed schuldig ook, hoor. Ik heb zo vaak gehad, nog steeds trouwens, dat ik nieuwe boeken heb gekocht en ze in mijn boekenkast zet en vervolgens Harry Potter ga herlezen. Wat is mijn gedachtegang? Waarom klonk dit als een goed idee? Ik weet het niet. Ik kan jullie wel vertellen dat ik voor mijn verjaardag boeken heb gekregen die ik graag wilde lezen en dat ik die nog steeds niet heb gelezen. Deze boeken heb ik vorig jaar gekregen… Het begint wel een serieus probleem te worden, haha. Harry Potter is ook gewoon erg goed en leuk.

Herken jij je in deze problemen of heb je zelf nog andere boeken-problemen? Laat het mij weten!

* To be read lijstje. Een lijstje met boeken die je nog wilt lezen.

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.