De creatieve bikkels onder de schrijvers

De creatieve bikkels onder de schrijvers


Indie-auteur: een term die een aantal jaren geleden nog niet erg bekend was. Als recensent kun je er tegenwoordig echter niet meer omheen.

Een Indie-auteur is een gepubliceerd schrijver, die het volledige schrijf-, maak- en verkoopproces in eigen beheer heeft. Dit zijn de creatieve bikkels in het schrijversvak. Ga maar na:
Het schrijven van een boek op zichzelf kost al een hoop tijd en energie (zie ook wat onze recensent, blogger én Indie-auteur Petra erover zei in dit blog). Dan moet er een redacteur in de hand genomen worden om alle fouten in grammatica en zinsopbouw eruit te halen, vervolgens de pittige taak van het herschrijven, dan een ontwerper zoeken voor de boekomslag om daarmee tot een visueel oogstrelende resultaat komen, en dan nog een platform waarbinnen de verkoop kan plaatsvinden… En in de tussentijd komt er een hoop koffie, papierproppen en soms ook zakdoeken bij kijken… Kortom, het is niet voor iedereen weggelegd!

Een aantal van deze Nederlandse auteurs en hun boeken willen we in dit blog graag even in de spotlight zetten. Lees je mee?

Jos Kremers – De Qumran Controverse
Roger Meers vindt nieuwe documenten van de Dode-Zeerollen. Hun inhoud laat de wereld op zijn grondvesten trillen. Wat is het grote geheim dat bij de geboorte van Jezus is ontstaan? Hoever gaan de verschillende groepen die de documenten willen bemachtigen in hun strijd? Moet de waarheid worden verteld en wat is de prijs van de waarheid?
De verborgen documenten zorgen voor een ziedend slot in deze roman. (Lees hier verder)

 

 

 

Lynn Robin – Schimmenlied
“Waarom heb je de poort naar de Schimmenwereld geopend, Lily? Wil je gewoon contact met Mason? Of… zou je hem weer willen zien?”
De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander. Ze wil hem terug.
Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort. De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen. (Lees hier verder)

 

 

Tjeerd Langstraat – Eeuwig Donker
Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween? (Lees hier verder)

 

 

Diana van Bezouwen – Krekels Zoeken
Ilse werkt in een ziekenhuis als verpleegster en is binnen haar relatie in een sleur terecht gekomen. Wanneer haar collega ontdekt dat de wilde verhalen die de ronde doen over donkere mannen en hun ”krekel” weleens waar zouden kunnen zijn, gaat Ilse met Monique op onderzoek uit.
Ilse kan niet meer stoppen en raakt geobsedeerd. Ze komt van de ene affaire in de andere terecht en wil alleen nog maar ”krekels zoeken” en cijfers geven. Een sympathiekere benaming voor ”seks hebben”.
Na twee jaar losgeslagen te zijn, is de tijd aangekomen om ermee te stoppen. Ze woont immers samen. Maar wil ze dat eigenlijk wel? (Lees hier verder)

 

 

Simone Lucchesi – Solliciteren Als Beroep!
Herken je dat? Je wil heel graag een andere baan en het liefst wil je voor iets gaan waar je echt gelukkig van wordt. Maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken… Vanuit je omgeving hoor je vooral dat het lastig is om een baan te vinden en dit merk je zelf ook. Voor de functies die jij leuk vindt, moet je jaren werkervaring hebben, of skills die je (nog) niet beheerst. Brief na brief schrijf je, overal laat je je cv achter. Maar helaas volgt de ene na de andere afwijzing, als je er al eentje krijgt… Soms hoor je helemaal niets meer. Met als gevolg dat je weinig motivatie meer hebt om verder te solliciteren. Jammer, want die baan die jij wil, kan je krijgen! (Lees hier verder)

 

 

Petra van der Ploeg – An Impossible Truth
‘An Impossible Truth’ tells the story of twenty-six-year-old Sophia McAllister who finds out her dreams are not just dreams: she travels to a realm, much like her own, except she’s sixteen and back in high school.
But her travels come with a heavy price; her own sanity is on the line when she starts to question whether or not the life she’s led so far is in fact… real. (Lees hier verder)

 

 

 

 

Nederland kent een groeiende markt van Indie-auteurs. Bijna 30 procent van de Nederlanders wil ooit nog eens een boek publiceren. Dit blijkt uit onderzoek van het self-publishing platform Blurb.
Anno 2017 is het dan toch wel gek dat juist deze auteurs zo weinig naamsbekendheid hebben. Gelukkig hebben Simone Lucchesi (the Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) daar nu een stokje voor gestoken. Op 14 april 2018 vindt de uitreiking van de allereerste Nederlandse Indie Awards plaats.

Nu jij… welke indie-auteur ken jij die een moment in de spotlight verdient? Ga naar www.theindieawards.nl en geef je nominatie door! Dit kan tot en met 30 november 2017, dus zorg dat je erbij bent!

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.