De gouden tip van succesvolle mensen

De gouden tip van succesvolle mensen


Wist je dat de meest succesvolle mensen één ding gemeen hebben? Het is geen hoog IQ. Het is geen mazzel. Nee, ze houden stuk voor stuk allemaal van lezen. Voornamelijk non-fictie, dat dan weer wel.

President Barack Obama gaf aan dat lezen voor hem van onschatbare waarde was gedurende zijn acht jaar in het Witte huis. Wanneer hij rust nodig had of inspiratie zocht, vond hij zijn heil in talloze boeken.
Bill Gates, oprichter van Microsoft, dit jaar voor de vierde keer door Forbes bestempeld als de rijkste man ter wereld, leest maar liefst 50 boeken per jaar. Op zijn blog schrijft hij uitvoerig over de boeken die hem geraakt hebben.
De mede-oprichter en bedenker van PayPal en Tesla, Elon Musk, zocht als kind al zijn heil in boeken, met name sciencefiction en fantasy, en heeft naar eigen zeggen via boeken geleerd hoe hij raketten moet bouwen.
Oprah Winfrey heeft vele Amerikanen weer aan het lezen gekregen door haar beroemde ‘Oprah’s Book Club’.

Kortom, lezen is hot in de wereld van de rijke en succesvolle mensen. Boeken veranderen je leven. Boeken maken je creatiever, wijzer, meer betrokken bij de wereld, meer in contact met jezelf.

Daarnaast blijkt ook dat succesvolle mensen meer lezen met de intentie om zichzelf te verbeteren, en arme mensen meer om zich te ontspannen. Dit zegt Tom Corley, auteur van het boek ‘Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals.

Veel mensen erkennen dat het waardevol is om te lezen, en toch zijn wij Nederlanders sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw steeds minder aan het lezen. Geen tijd, is een veelgehoorde reden. De opkomst van de nieuwe media (televisie, computers, later laptops en smartphones) een andere.
We kijken liever een tv-show, volgen enkel het nieuws, of houden onszelf op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt door Facebook en andere relevante apps. Misschien herken je jezelf hier wel in.

En toch… een boek lezen hoeft niet per definitie een opgave te zijn.

Op dagen dat het buiten regent en boeken als ‘Illusie’ van Andrew Mayne je in precies de juiste sfeer weet te brengen en het zachte tikken van de regen je niet stoort in het proberen op te lossen van het mysterie.

Of wanneer je vriendin jullie afspraak heeft afgezegd, terwijl jullie vandaag juist op mannenjacht zouden gaan. Jouw vertrouwen dat er mannen genoeg zijn, wordt weer hersteld door schrijvers als Jill Mansell, bijvoorbeeld met het hilarische ‘Lang leve de liefde’.

Of jouw reis, welke door te weinig deelname wordt geannuleerd en je nu aankijkt tegen drie hele weken niets doen… Al die plotselinge vrije tijd, het grijpt je naar de keel! Perfect moment voor het lezen van ‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk.

En als je leven nu precies gaat zoals je het plant? Dan is het nog steeds mogelijk om tien minuten te lezen aan het eind van je dag… het helpt je te ontspannen en sneller in slaap te vallen, het helpt je dieper te slapen, en lezen kan zelfs het gevoel van eenzaamheid tegen gaan. En beter slapen maakt dat je uitgerust wakker wordt, klaar voor weer een dag waarop je verder kunt met het veroveren van (de of jouw) wereld!

Kortom, lezen en succesvolle mensen is een even logische combinatie als Jip en Janneke of beschuit en hagelslag!


Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.